** Güneykent mahallesinde iki katlı ana okul binası, açılmadan hırsızlar ve madde bağımlılarının hedefi oldu. Mahalle muhtarı Kısmet Demir, binada 1 Milyon TL’lik hasar olduğunu belirterek: “Sahipsizlikten eğitim yuvası bu hale geldi” dedi.

 

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Batman’ın Güneykent mahallesinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün devrettiği eğitim yuvası, sahipsizlikten madde bağımlıları ile hırsızlar tarafından yağmalandı. İki katlı anaokul binasında malzemelerin çalındığını söyleyen muhtar Kısmet Demir: “Kamelyadan ters tavana, kablolardan masa-sandalyeye ne varsa okul malzemelerini çalan bir şebekeyi önceden ilgili mercilere ilettik. Fakat binayı koruyan kimse çıkmadı. Okula gittiğimizde iki kişiyi buzdolabı çalarken suçüstü yakaladık. Polis, iki kişiyi de gözaltına aldı” dedi.

 

1 MİLYON TL’LİK ZARAR VAR

Eğitim yuvasının göz göre göre yerle bir edildiğini ifade eden muhtar Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir eğitim yuvasında olabilecek her türlü malzeme bu anaokulda mevcuttu. Maalesef sahipsizlik okulu bu hale getirdi. Okulun dört bir yanı yağmalandı. Yaklaşık 1 Milyon TL civarında zarar var. Açılışını beklediğimiz okulun iki haftada bu hale gelmesinden büyük üzüntü duyduk. Daha önce sosyal hizmetlerin bulunduğu bu bina Milli Eğitim’e devredilmiş. Fakat sahiplenen olmayınca eğitim yuvası, eşyalarıyla birlikte yağmalandı.”

 

Editör: TE Bilişim