ERSOY, İLÇE OTO GARI’NIN
AÇILIŞINDAYDI
Batman Belediyesi’nin Pazaryeri Mahallesi’nde yapımını tamamladığı İlçe Oto Garı’nın açılışını İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy yaptı. Batman Valisi Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy,  il yöneticileri ile kalabalık bir kitlenin katıldığı açılışta konuşan Bakan Yardımcısı Ersoy: “Özellikle son yıllarda terörle mücadele konusunda derdimiz ve sızımız olan ülkemizde ve bölgemizde huzur-güvenliğinin sağlanması noktasında verdiğimiz mücadelenin çok önemli bir ayağı olarak önemli sayıda belediyelerimize kayyum ataması yaptık. Ne kadar doğru yaptığımızı, ne kadar hükümetimizin yerinde bir karar verdiğini Batman’da 2,5 yılın sonunda hepimiz gözlerimizle gördük. Değerli Batmanlılar, bizim gerçekten bir derdimiz var. Biz bu topraklar içinde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Barış, kardeşlik ve refah içinde yaşamak istiyoruz. İşimiz de aşımız da olmak istiyoruz. Eğer Batman’a bir belediye başkanı seçiyorsak, bu Belediye Başkanı işini yapsın. Kendisine, milletine ve halkına hizmet için gönderilen paraları, milletine hizmet için harcasın istiyoruz. Oy alan insanlara karşı sorumlu olsun istiyoruz. Desteği, oyu halkından, emri Kandil’den almasın istiyoruz. Emri başkalarından almasın istiyoruz” dedi.

“BÖLGEMİZDE HUZUR VAR”
Bakan Yardımcısı Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Niye sizin seçtiğiniz başkanların yanına birileri ila bir ‘eş başkan’ tayin ediyor. Bütün talimatları o veriyor. Niye onların yanına bir de denetçi tayin ediyor. Sizin seçtiğiniz belediye başkanlarını makamlarında tokatlıyorlar. Bunun adı mı demokrasi, bunun adımı özgürlük. Bunlara isyan ediyoruz, karşı çıkıyoruz. Biz Şevket kardeşimize çok yüklü miktar da paralar göndermedik. Sakın yanlış anlamayın, bunu böyle kullanıyorlar. Kayyum geldi, paralar gönderildi hizmet yapıldı deniliyor. Hayır, Kayyumlar paraları doğru yerde kullandı.  Bugün terörle mücadele ediyoruz. Allah’a şükür geçtiğimiz seçimlerde, süreçlerde Cumhurbaşkanımıza verdiğiniz destekle kurduğu güçlü ve istikrarlı yapıyla çok ciddi bir mücadele verdik. Elhamdülillah bugün bölgemizde huzur var.” Milletvekili Ziver Özdemir ise Belediye’nin hizmetlerinin önemine dikkat çekerek; “Belediye hizmetleri, insanoğlunun doğumundan vefatına kadar bütün alanı kapsıyor. 2.5 Yıllık süreçte hizmetlerinden ötürü Aksoy ve ekibini kutluyorum.”

AKSOY: “30 AYI VERİMLİ GEÇİRDİK”
Açılış töreninde konuklara hitap eden Belediye Başkanvekili Aksoy da 30 aylık görev süresindeki çalışmalara dikkat çekti. Aksoy: “Göreve başladığımız tarihten itibaren yaklaşık 30 aylık sürenin sonuna geldik. Biz 30 aylık süreyi devletimizin ve milletimizin bize verdiği görev çerçevesinde aziz halkımızın yararına kaynaklarımızı verimli, şeffaf ve doğrudan halkın hizmetine sunacak şekilde değerlendirmek suretiyle verimli geçirdik. Göreve başladığımızda ne yazık ki bu güzel kentimiz, belediye hizmetlerinden neredeyse tamamen yoksundu. Bu güzel şehir adeta bir çöp şehir görünümündeydi. Özellikle yaz aylarında çöp kokularını rahatlıkla hissedebiliyordunuz. Diğer taraftan şehrimiz yeşil yoksunu bir şehirdi. Bu listeyi uzatmak mümkün. Belediyecilik hizmetlerinden aziz insanlarımız yoksun kalmıştı, mağdur edilmişti. Göreve gelir gelmez başta sayın Cumhurbaşkanımızın talimat ve teşvikleriyle, daha sonra sayın Bakanlarımızın, Bakan yardımcılarının, Valilerimizin ve tüm kamunun destek ve işbirliğiyle 30 ay içinde elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bunu yaparken vatandaşı hizmetin temeline koyduk. Yeni ilçe otogarı tesisimiz Batman’a hayırlı olsun.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim