** Beşiri ilçesinde yapımı tamamlanan 15 yataklı Beşiri Devlet Hastanesi’nin kapalı tutulmasının ilçe sakinlerini zor durumda bıraktığını belirten Belediye Eşbaşkanı Mustafa Öztürk: “Bir an önce hastanenin açılmasını bekliyoruz” dedi.

 

BEŞİRİLİLER ZORDA

Köy ve mezralarıyla birlikte 35 bin nüfuslu Beşiri ilçesinde iki yıldır yapımı tamamlanan 15 yataklı Devlet Hastanesi’nin hizmete açılmasını dört gözle bekleyen Beşirililer: “Hastane ne zaman açılacak, merak ediyoruz” diyorlar. Yapımını Hanege inşaat firmasının üstlendiği ve 2 Milyon 775 bin TL’ye mal olan hastanenin yüzde 96’sının tamamlandığını ifade eden Belediye Eşbaşkanı Mustafa Öztürk: “22 Ağustos 2011 yılında inşaatına başlanan Devlet hastanesinin hizmete açılmaması ilçe sakinlerine büyük bir eziyettir” dedi.

 

HASTALAR, BATMAN’A

İlçe merkezi nüfusu 8 bin 900 olan Beşiri’de acil vakaları, 16 kilometre uzaklıktaki Batman’a götürmek zorunda kaldıklarını belirten Eşbaşkan Öztürk, şöyle devam etti: “30 Yataklı olarak tasarlanan ve daha sonra 15 yatak kapasiteli hastaneye dönüştürülen bu sağlık kuruluşunun bir an önce açılmasını istiyoruz. Kaymakamla bir süre önce görüştüğümüzde yüzde 96’sının tamamlandığı açıklanan hastanenin bir yıldır kapalı tutulması ilçe sakinlerini zor durumda bırakıyor. Hastanenin bir an önce hizmete açılmasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim