** 2010 Temmuz’unun son gününde Özdemir kardeşlerle birlikte yola döşenen mayına çarparak yaşamını yitiren Batman Barosu ve İHD eski Şube Başkanı Sedat Özevin, mezarı başında anıldı. Milletvekili Ayla Akat Ata ve STK temsilcilerinin de katıldığı anma töreninde acılı ailelerin gözyaşları dinmedi.


BARIŞ ELÇİLERİ UNUTULMAYACAK”
31 Temmuz 2010 gecesinde Güney Raman sahasında ateşe verilen petrol kuyularını söndürmeye giderken yola döşenen mayına çarpan özel otodaki Batman Barosu ve İHD eski Başkanı Sedat Özevin, Salih, Sadi ve Sıddık Özdemir kardeşlerin yaşamını yitirdiği tarihte Asri mezarlığı ile Demirbilek köyündeki aile kabristanında anma töreni düzenlendi. İlk tören, Asri mezarlığında yapıldı. Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim, bazı STK temsilcileri ve insan hakları savunucularının katıldığı törende ilk konuşmayı İHD Şube Başkanı Osman Künteş yaptı. Merhum hukukçu Özevin’in insan hakları savunuculuğundaki hizmetlerinin unutulmayacağını belirten Künteş, mayına kurban giden dört barış elçisini unutmadıklarını söyledi.


ANNENİN GÖZYAŞLARI…
Aradan geçen üç yıllık sürede oğlu Sedat Özevin’in acısını yüreğine gömen anne Sevim, eşi Hülya Özevin ve çocukları, Sedat Özevin’e mezarı başında gözyaşı döktü. Mezara sarılan acılı anne Sevim ve Özevin ailesi, dua etti. Üç oğlunu mayına kurban veren Süleyman Özdemir de Özevin’in mezarı başındaydı. Asri mezarlığındaki anma töreninin ardından kalabalık topluluk, Demirbilek köyündeki Özdemir ailesinin kabristanında yan yana mezarları olan Sadi, Salih ve Sıddık Özdemir kardeşlere dua okudu. İmamlar eşliğinde mezar başında bir araya gelen STK temsilcileri, barış elçilerini unutmayacaklarını ifade ederek; “Aradan üç yıl geçti. Bizler onları unutmadık, unutmayacağız” dediler. Acılı baba Süleyman Özdemir, anma törenine katılanlara teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim