**Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, bir süredir çatışmaların yaşandığı yerleşim yerlerinde zor durumda kalanlar için acil önlem çağrısında bulundu. Özçelik; “Bu tarihi süreçte herkesi kenetlenmeye çağırıyoruz” dedi.
HAK-PAR’DAN ÇAĞRI 
Hafta sonu Diyarbakır’da düzenlediği ‘Siyasi çözüm perspektifi’ konulu konferansa katıldıktan sonra Batman’a gelen Partiya Azadiya Kürdistan-Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, bölgede yaşanan çatışmalı sürecin sonlandırılması için çağrıda bulundu. PAK il binasında açıklama yapan Özçelik, şöyle konuştu; “Varto, Silvan, Cizre, Sur, Nusaybin, İdil, Şırnak ve diğer yerleşim yerlerinde çatışmalardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan, zarar gören, yaşamını yitiren veya yaralananların maddi ve manevi zararlarının tazmini için devleti acil önlemler almaya çağırıyoruz.”
“KÜRT KİMLİĞİ TANINMALI”
Yeni anayasa çalışmalarında Kürt kimliğinin tanınması için de çalışma yapılmasının gerektiğini belirten Genel Başkan Özçelik; “Tekrar güncelleşen yeni Anayasa çalışmalarında taraf olarak bu coğrafyada tüm güçlerin görüş ve önerilerinin alınmasını istiyoruz. Kürtçe eğitim ve kamusal anlamda kullanılması ve resmi dil statüsüne kavuşmasını talep ediyoruz. Herkes için ana dilde eğitim, gerçek anlamda bir düşünce ve örgütlenme özgürlüğünün anayasal güvenceler altına alınmasını savunuyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim