*Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim bölgesi bir dizi etkinlik açılışa katıldı. Batman çayı ıslah projesiyle ilgili bilgi veren DSİ Bölge Müdür Yardımcısı ve Batman Şube Müdürü Veysi Kanat, “Bu yıl ıslah projesinin 6 km’lik bölümü tamamlanacak. 30 km uzunluğundaki ıslah projesi 4 yılda bitirilecek” dedi.

ÇAY HAVZASINA YAZ-KIŞLIK KANAL

Beraberinde Batman Valisi Yılmaz Arslan, Ak Parti Batman il teşkilatı, Batman’ın bazı ilçe ve belde belediye başkanlarıyla birlikte Batman çayı ıslah projesinin çalışmalarının sürdüğü bölgeye giden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Kanat, açık havada 30 dakika süreyle brifing verdi. 27 bin dekarlık alanın tarıma kazandırılacağını ifade eden Kanat, “Malabadi Köprüsünden Yeni Köy kadar 35 kilometreyi kapsayacak ıslah projesinde yazlık ve kışlık kanallar yapılacak. Ayrıca ıslah projesi kapsamında gölet, mesire alanları Batman çayı havzasına ayrı bir güzellik katacaktır” diye konuştu. AK Genç İnşaat firmasının yapımını üstlendiği projede 150 işçi ve 100’ü aşkın işçi görev yapıyor. Projenin 55 milyon TL’ye mal olacağı belirtildi.

BATMAN’A HAYAT VERECEK PROJE

Bölge Müdür Yardımcısı Kanat’tan brifing aldıktan sonra Bakan Şimşek şöyle konuştu; “Her şeyden önce yeşil kuşak projesi kapsamındaki bu önemli çalışma Batman’ın yeni mesire alanı olacak. Bu yüzden bu çok önemli bir projedir. Malabadi köprüsünden Ilısu baraj kodunun son noktasına kadar kapsayacak olan bu projede ciddi çalışmalara bu yıl başlandı. Batman için ciddi gördüğümüz bu projenin zamanında tamamlanması için yapımcı firmanın çalışmaları hızlandırması sevindirici bir gelişmedir. Yapımcı firmanın ek ödenek talebinin karşılanması için de ilgili girişimlerimiz olacak. Batman çayı ıslah projesi bu şehre hayat verecek, ayrıca çay yatağındaki havzanın yeşillendirmesine yönelik projelerimiz de olacaktır.”

KENT GİRİŞİNİ BİZ YAPIYORUZ”

Yeşil kuşak projelerin daha çok Belediyeler tarafından yapıldığını da anımsatan Bakan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Gerçi Belediyeler eleştirileri kabullenmiyorlar ama, biz şehir içi geçişlerini asfaltlıyoruz, altyapıyı dahi üstleniyoruz. Batman’a 3 köprülü kavşak yapıyoruz. Gaziantep’te de milletvekilliği yaptım, Belediye bu hizmeti yapıyordu, fakat burada nedense biz bu çalışmaları yürütüyoruz. Vatandaş cezalandırılmasın diye bu hizmetleri üstleniyoruz. Havaalanı yolu, Bismil-Beşiri karayolunun sıcak asfalta kavuşma işini de biz üstlendik. Belki çoğu vatandaşımız bunu bilmiyor ama biz bu çalışmaların bilinmesini istiyoruz. Aktardığımız kaynaklarla bu işler oluyor. Önemli olan Batmanlı hemşerilerimizin bu hizmetlerin farkında olmasıdır.”

Editör: TE Bilişim