** Geçen hafta 22 STK’nın, ortak basın açıklamasında gündeme getirdiği iddialara basın toplantısıyla yanıt veren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş: “İddialar, üniversitemizi ve rektörlüğümüzü karalama amacıyla oluşturulmuş iftiralardır” dedi.

** Üniversitede açığa alınan bazı akademisyenlerin dönemin Emniyet Müdür yardımcısı ve tutuklu olan Sami Taymur tarafından Pensilvanya’ya götürüldüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Durmuş: “2011’de Pensilvanya’ya gidenler o dönemde terörist başı FETÖ ile görüşmek istemişler ama kabul edilmemişler. O akademisyenlerin facebook’larında mesajlar var” dedi.

İDDİALARA YANIT VERDİ
Batman’da geçen hafta Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Özgür-Der ve İHH gibi STK’ların bulunduğu 22 STK’nın gündeme getirdiği iddialara Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yanıt verdi. Üniversitenin merkez kampüsündeki basın toplantısında konuşan Rektör Durmuş, iddiaların üniversiteyi ve rektörlüğü karalamaya yönelik olduğunu söyledi.  Üniversitedeki görevlendirmelerin hukuk kuralları içinde yapıldığını belirten Prof. Dr. Durmuş: “Göreve başladıktan sonra üniversitede bazı görev değişikliklerinin yapıldığı doğrudur. Ancak hiç kimsenin özlük hakları olan; kadrosuna, derecesine ve mali durumlarına dokunulmadan hukuk kuralları çerçevesinde görevlendirmeler yapılmıştır. İddia edildiği gibi birilerini tehdit ve sindirme amacıyla bu görevlendirmeler yapılmamıştır. Bu iddialar ile kamuoyu yanlış bilgilendirilmekte ve yönlendirilmektedir” dedi.

“SORUŞTURMALARI SULANDIRIYORLAR”
Rektör Durmuş, şöyle devam etti: “Bazı çevreler Rektörlük ataması yapılmadan saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza, Yükseköğretim Kurumun ve çeşitli kamu hizmeti yapan kurumlara yerel bazı kişileri tarif edercesine mikro milliyetçilik yaparak mektup yollamışlardır. Yine aynı çevreler henüz atanmam duyulur duyulmaz ön yargıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın atadığı bir Rektörü ‘Nasıl atanır’ diye sorgulama cüretini, cehaletini göstererek adeta sayın Cumhurbaşkanımızın iradesine karşı çıkmışlardır. Yine aynı çevreler ilk kabul günümüzde dışarıdan gelen insanlarımızın yoğunluğu nedeni ile devamlı görüşebileceğimiz 1000’e yakın üniversite personelinin tebrik kabulünü grup halinde aldığım için şahsımla ve kişiliğimle bağdaşmayan ağır eleştiriler getirmişlerdir. Şimdi de FETÖ/PDY ve PKK örgütüne yönelik yapılan mücadeleler ile üniversitede yapılan yolsuzluk soruşturmalarını sulandırma çabası içerisine girmişlerdir.”

“DENETİMLE YOLSUZLUĞU TESPİT ETTİK”
Üniversite yemek ihalesiyle ilgili iddialara da yanıt veren Rektör Prof. Dr. Durmuş, şöyle konuştu: “Üniversitemiz yemekhane ihalesini alan firmanın yapmış olduğu yolsuzluk, Rektörlüğümüz tarafından tespit edilmiş ve ilgili kişiler hakkında yasal işlemler yapılmak üzere tarafımızca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. İddia edildiği gibi cumhuriyet başsavcılığına yapılan bir şikayet sonucu soruşturma yapılmamış, yaptığımız denetimler sonucu yolsuzluk tespit edilip ilgili işlemler yapılmıştır. Bu bağlamda derhal yemek ihalesi feshedilmiş firmanın teminatı devlete gelir kaydedilmiştir. Organize ve evveliyatı olduğu sanılan bir suç ile karşılaşılmış, tespit ettiğimiz tüm ayrıntılar rapor edilmiş adalete teslim edilmiştir. Uzun süre yapıldığı tahmin edilen bu yolsuzluğun yönetime gelir gelmez tespit etmemiz ve gereğini yapmamızın takdir edilme yerine eleştirilmesine ise bir anlam verilememektedir. Söz konusu denetim ve incelemeler sırasında birilerinin korunduğu iddiası ise asılsızdır ve iftiradır. Hiç kimse milletimizin ali menfaatlerinden daha üstün değildir.”

“KİMSENİN RANTINA İZİN VERMEYİZ”
Prof. Dr. Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç kimsenin devletin imkanlarını kullanarak kendisine maddi, siyasi, sosyal rant sağlamasına müsaade edilmemiş ve edilmeyecektir. Birilerinin haksız kazanç elde etme yanı sıra devleti soyma çabalarına asla müsaade edilmeyecektir. Aldığı maaşı hak etmeyen, verilen işleri yapmayan kişilerle; Allah izin verdiği sürece sonuna kadar mücadele edilecektir. Devletin kör kuruşunun hesabı mutlaka sorulacaktır. İslam dini bütünleştirici, tüm Müslümanları kardeş ilan etmiş bir dindir. Dindarmış gibi görünerek, İslam’da asla yeri olmayan bölücülük, ırkçılık yapılması birlik beraberliğimizin önündeki en büyük tehlikedir. Dindar maskesi ve kisvesine bürünmüş kişilerin fitne ve fesatlıklarına fırsat verilmeyecektir.” Üniversite bünyesindeki OHAL Komisyonu tarafından açığa alınanların soruşturmaların titizlikle sürdüğünü de kaydeden Rektör Durmuş, şöyle devam etti: “Burada dönemin Emniyet Müdür yardımcısı Sami Taymur, bazı akademisyenleri Pensilvanya’ya götürmüş. Orada iki gün kalmalarında rağmen terörist başıyla görüşmemişler. Onların facebook sayfalarında bu mesajlar var. Bunlar sütten çıkmış ak kaşık değil.”

Editör: TE Bilişim