*Batman’ın Balpınar Beldesi’nde oturan ve bir süredir tedavi gördüğü Batman Bölge Devlet Hastanesi Psikiyatri bölümünde fırsatı bulup kayıplara karışan 27 yaşındaki Servet Yılmaz boş tarlada ölü bulundu. Evine gitmek istediği sırada tarlada bataklığa saplanan zihinsel engelli Yılmaz’ın soğuktan öldüğü bildirildi.

HASTANEDEN KAÇTI

Batman’da tedavi gördüğü hastaneden kaçan 27 yaşındaki Servet Yılmaz, tarlada ölü bulundu. Hafta sonu Huzur Mahallesi Ahmet Kaya halk evi yakınındaki tarlada bir erkek cesedini fark eden semt sakinleri, durumu polise bildirdi. Yapılan araştırmada cesedin 27 yaşındaki zihinsel engelli Servet Yılmaz’a ait olduğu tespit edildi. Ailesinin bir süredir bulmak için başvurduğu yetkililerden haber alınamazken, ‘Tarlada ceset bulundu’ haberi üzerine Yılmaz ailesi şok geçirdi.

SOĞUKTAN ÖLDÜ

Talihsiz Yılmaz’ın, Batman Bölge Devlet hastanesi Psikiyatri bölümünde bazı görevlilerin dalgınlığı sırasında hastaneden kaçtığı ve Balpınar’daki evine gitmek istediği sırada tarladaki balçığa saplandığı, yerdeki kardan donup yaşamını yitirdiği öğrenildi. Otopsisi Diyarbakır’da yapılan Yılmaz, Balpınar Beldesi’nde toprağa verildi. Yeğeninin tedavi gördüğü hastaneden kaçmasında ihmali olan görevliler hakkında daha önce suç duyurusunda bulunduklarını belirten Mehmet Ali Yılmaz, “Hukuki açıdan hakkımızı arayacağız. Zihinsel bir engelli bir hasta gözetim altında tutulmalı” dedi.

Editör: TE Bilişim