*Batman ile ABD Ohıo şehri arasında ‘yönetimsel’ projeyi hayata geçirmek için incelemelerde bulunan senatör Chrıs Wıdrener’in danışmanı Bryan Stout, Şengal bölgesinden gelen bazı Ezidi ailelerin sorunlarını dinledi.

OHIO-BATMAN PROJESİ

ABD’nin Ohıo şehri ile Batman arasında ‘yönetimsel kardeş şehir’ projesini hayata geçirmek için petrol kentine konuk olan senatör Chrıs Wıdrener’in danışmanı Bryan Stout, Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Belediye Eş Başkanları Gülistan Akel ve Sabri Özdemir’le görüştü. Batman’da bir dizi incelemelerde bulunan senatör danışmanı Stout’a, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, İngilizce, Kürtçe ve Türkçe dillerinde yazılı ‘Batman Belediyesi tanıtım’ kitabı armağan etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından ABD’li konuklar, Şengal bölgesinden gelen bazı Ezidi ailelerin sorunlarını dinledi. İki kişilik ABD heyeti, Belediye bahçesindeki yardım çadırını da gezdi.


ARSLAN, EZİDİLERİ ANLATTI

Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Arif Arslan, Şengal bölgesinden gelen Ezidi’lerin son durumunu anlattı. 1980 ila 1990 yılları arasında gördükleri baskıdan bir çok Ezidi ailenin Avrupa ülkelerine göç ettiğini anlatan Arslan, “Bir dönemler Beşiri ovasında 40’a yakın Ezidi köylerinde on bini aşkın Ezidi yaşıyordu. Şimdi bu rakam 250’nin altına düştü. Şengal’deki olaylar, Ezidi’leri tekrar topraklarıyla buluşturdu. Şu ana kadar 600’e yakın Ezidi aile Batman ile Beşiri’nin Ezidi köylerine yerleşti. Ezidilere Batmanlılar kapılarını açmış durumda. Bugüne dek nedense BM ve hiç bir uluslararası yardım kuruluşu Ezidi’lere yardım yapmaması düşündürücüdür” dedi.

Editör: TE Bilişim