** 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 97. Yıldönümü, Batman’da törenlerle kutlandı. Vali Hulusi Şahin’in Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başlayan program, tebrikat ve il yöneticilerinin vatandaşları selamlamasıyla devam etti. Kutlamalarda folklor ekibi alkış aldı.

ZAFERİN 97. YILDÖNÜMÜ
Yurt genelinde olduğu gibi Batman’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 97. Yıldönümü törenlerle kutlandı. Valilik,  Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunumuyla başlayan kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilik binasında tebrikat törenine geçildi. Valilik binasında gerçekleşen tebrikat töreninde, Valimiz Hulusi Şahin, askeri erkan, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların tebriklerini kabul etti.

TAM KADRO KUTLAMA
Turgut Özal bulvarındaki kutlama programına Vali Hulusi Şahin, eşi Ebru Şahin, Garnizon Komutan Vekili Hava Albay Halil İbrahim Yüksel, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ersin Selimefendigil, Adalet Komisyonu Başkanı Utku Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş,  Baro Başkanı Av. Abdulhamit Çakan, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Genel Meclis Başkanı, askeri erkan, kamu kurum yöneticileri, siyasi partilerin il başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar, gaziler, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI
Tebrikat törenin ardından Turgut Özal Bulvarı'nda devam eden kutlama programı, Vali Hulusi şAHİN,  Garnizon Komutan Vekili Hava Albay İbrahim Yüksel ile birlikte tören aracıyla askeri birlikleri ve vatandaşları selamlayarak, bayramlarının kutlamasıyla başladı. Hava Pilot Üsteğmen Fatih Şafak tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler, tarafından şiirler okundu ve Halk Eğitim Merkezi halkoyunları ekibinin gösterisi beğeni ile izlendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı, geçit töreni ile sona erdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim