** İHD Batman Şubesi, 302. eyleminde kayıpları sordu, yaşanan gelişmelere dikkat çekti. İHD’li İlyas Tarım: “90’lı yılların sistematik ölümleri devam ediyor” dedi.

SİZDEN RANT İSTEMİYORLAR”

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, her hafta gerçekleştirdiği eylemlere devam etti. Atatürk parkı önünde yapılan 302. Eyleme İHD yöneticileri, bazı STK temsilcileri ve kayıp yakınları katıldı. Dernek adına açıklamayı okuyan avukat İlyas Tarım, sistematik ölümlerin sürdüğünü söyledi. Tarım: “Cumartesi annelerin tek bir isteği var; devletin sorumluları açıklaması. Cumartesi anneleri sizden para istemiyor, aş istemiyor, rant istemiyor. Sadece evlatlarının akıbetini soruyor ve eğer geride kemiklerini bıraktıysanız baş ucunda acılarını yaşayabilecekleri bir mezar taşı istiyor. Kayıplar bulunmadan, failleri toplumun huzurunda yargılanmadan toplumsal uzlaşı ve kardeşlik hukukunun tesisi mümkün olmayacaktır” dedi.

ÖLÜMLER SÜRÜYOR”

Sistematik ölümlerin hale sürdüğünü ifade eden avukat Tarım, şöyle devam etti: “Yargı mercilerine taşınmamış binlerce faili meçhul cinayet dosyası mevcuttur. Adli makamlara intikal eden faili meçhul dosyalar da bir bir zaman aşımına uğramaktadır. 7-8 Ekim olaylarında katledilen 51 canın ve Kader Ortakaya’nın katilleri hala bulunmuş değildir. Ve bu bizler bu durumdan kaygılıyız. 90’lı yılların sistematik ölümleri günümüze değin devam ediyor. Faili meçhul cinayetleri ‘insanlığa karşı işlenmiş suç’ olarak değerlendirilmesini ve zaman aşımının önüne geçebilmek için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. Toplumun belli bir kesimine karşı sistematik olarak işlenmiş bu cinayetlerin sorumlularının açığa çıkarılmasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim