** Batman Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Yaklaşık 900 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde taraflar, vasıfsız temizlik çalışanlarına yüzde 20, diğer birim vasıfsız çalışanlarına yüzde 15, orta vasıfsızlara ise yüzde 10 oranında zam yapılması konusunda anlaşmaya vardı.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Batman Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında bir süredir süren yaklaşık 900 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde taraflar anlaşmaya vardı. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan törene Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Nasır Taş, Aziz Aksin, M. Ali Nasıroğlu, Semra Güneş ile Genel İş Batman Şube Başkanı Murat Akın ve işçi temsilcileri katıldı. Yaklaşık 900 işçiyi kapsayan sözleşmeye göre vasıfsız temizlik çalışanlarına yüzde 20, diğer birim vasıfsız çalışanlarına yüzde 15, orta vasıfsızlara ise yüzde 10 oranında zam yapılması konusunda anlaştı.

ZAMLARI TARTIŞTIK”

İmza töreninde konuşan Eşbaşkan Gülistan Akel, taşeronlaşma sistemini tartışklarını belirterek: “Batman Belediyesi olarak yaklaşık 7 yıldır çeşitli hizmet alanlarına yönelik personel alımlarımızı taşeron firmalar üzerinden gerçekleştirip çalıştırdığımız emekçi arkadaşlarımız var. Her yıl ihaleleri yenileniyor. Tabi yaklaşık dört yıldır bu ihalelerde biz asgari ücret üzerinden zamları da tartıştık. Dört yıldır zam oranları üzerinden bir yaklaşımımız var. Hareketimizin politikası da hizmet alımı noktasında, özellikle taşeronlaşma noktasında genel bir tartışma yürütüyor” dedi.

TAŞERONLAŞMA TARTIŞMALARI SÜRÜYOR”

Taşeron işçi çalıştırma konusunda son zamanlarda yapılan tartışmalar henüz bir sonuca ulaşmadığından kesin bir karar alınamadığına da işaret eden Akel, şöyle devam etti: “Henüz netleşmeyen bir tartışma süreci içindeyiz. Bu tartışma süreciyle birlikte artık yerel yönetimler olarak, yönetim ve emekçileriyle birlikte ortak bir karar, ortak bir politika mutlaka hayata geçirilecek. Mevcut haliyle sonuçlanan bir mesele olduğunu söyleyemeyiz. Bu nedenle geçmiş sürecin bir devamı olarak tekrar bir ihale süreci başlatıyoruz. Bu süreçte biz zam oranlarını tartıştık. Biz temizlik hizmetlerinde çalışan özellikle vasıfsız, süpürge ve kamyon arkasında çalışan arkadaşlarımıza ekstra yüzde 20 oranında bir zam yapma gibi bir kararımız var. Diğer birimlerde çalışan vasıfsızlara yani asgari ücret ve katını alanlara yüzde 15 oranında zam yapacağız. Yine yüzde 200’den fazla kat alanlara zam yapmayacağız. Bu durumda, temizliğin vasıfsızlarına yüzde 20, diğer birimlerin vasıfsızlarına yüzde 15, orta vasıfsızlara ise yüzde 10 gibi bir ücret artışına gideceğiz.” 

Editör: TE Bilişim