*Ilısu Baraj gölü havzasındaki Batman merkeze bağlı Kılıç köyünde 84 konut sahibi için parsel ve konut kuraları çekildi. Köyde noter huzurundaki kura çeken köylüler: “Yeni köyümüzde modern konutlara kavuşacak günü bekliyoruz” dediler.

YENİ KÖY PROJESİ
Batman Çevre ve Şehircik İl Müdürlüğü, Ilısu barajı altında kalacak 7 köy için yeni yerleşim alanı hazırladı. Köylüler, yeni yapılacak proje evler için devletten kredi kullanabilecek. Ilısu barajı altında kalacak olan Batman merkeze bağlı Kılıç köyünde yeni köyün parsellerinin kuraları noter huzurunda çekildi. Yeni yerleşim biriminin ilk parsel kurasını çeken Kılıç köyü Muhtarı Raşit Yıldız: “Köyümüz Ilısu barajı altında kalacak. Yeni yerleşim biriminin parsellerinin hak sahiplerinin belirlenmesi için şeffaf bir kura çekimi yapıldı. 84 Hak sahibi için yeni köy projesini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hazırladı. Ayrıca yeni konutların yapılması için devlet bize bir miktar kredi verecek. Bu projeye köy sakinleri olarak imza attık. Artık yeni köyümüzün bir an önce bitmesi için çalışacağız. Güzel ve örnek bir köy olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“YENİ KÖYÜMÜZÜN YERİ GÜZEL”
Yeni köyde parselini belirlemek için kura çeken köylülerden Kenan Yıldız ise şunları kaydetti: “Köyümüz Ilısu barajı altında kalacağı için yeni tespit edilen alana geçeceğiz. Bunun için parsel kuraları çekeceğiz. Yeni yerleşim yerini beğendik, gayet güzel. Yeni konutların projesini daha önce beğendiğimiz için köylü yapacak. Devlet de geri ödemli kredi imkanı sağlayacak. O’nun için işleri hızlandırıyoruz.  Yeni köyümüzün yeri güzel ve memnunuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim