**Önceki akşam HDP İl binası önünde toplanan HDP-DBP’li yöneticilerle birlikte basın açıklaması yapan Milletvekili Ayşe Acar Başaran; “Çözüm süreci ve barışı, seçime kurban etmedik, etmeyeceğiz” dedi.
“BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTECEĞİZ”
Turgut Özal Bulvarı Dörtyol kavşağındaki HDP İl binası önünde toplanan partililerin, yürüyüşüne izin verilmedi. HDP-DBP İl Eş Başkanları ile Belediye Eş Başkanlarının katıldığı basın açıklamasında konuşan Milletvekili Ayşe Acar Başaran; “Suruç katliamından sonra barışın sesini daha da yükseltmek için bu akşam yürüyüş planlamıştık. Bırakın yürüyüş yapmayı, çevreden geçen yayalara bile korku veren bir manzara hakim. Savaş konseptine ‘hayır’ demek için toplandık. 90’lı yıllardaki gibi bir hava estirilmek isteniliyor. Maalesef silahlarını kendi vatandaşlarına doğrultan bir anlayışın sarmalındayız. Birileri koltuklarını kaybetmemek için HDP’den büyük bir hırsla intikam almaya çalışıyor” diye konuştu.



“80 KOLTUĞU VATANDAŞIN TIRNAĞINA DEĞİŞMEYİZ”
Kapatılan DEP Milletvekili Nizamettin Toğuç’un da aralarında bulunduğu kitle önünde konuşan Milletvekili Ayşe Acar Başaran, sözlerini şöyle tamamladı; “Halkların Demokratik Partisi, barajı aştı diye intikam alınıyor. Çözüm süreci ve barışı, seçime kurban etmedik, etmeyeceğiz. 80 Koltuğu bir vatandaşın tırnağına değişmezken, emirlerindeki güvenlik güçlerinin de başlarına birşey gelmesini asla istemeyiz. İnsan hakları ve özgürlüğü engelleyen, panik yaratan ve topluma korku salan bir anlayışa karşı bedeli ne olursa olsun ‘barış’ diye haykırmaya devam edeceğiz.” Basın açıklamasının ardından partililer, sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilişim