**Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü köyünde 8 yıllık kan davası barışla noktalandı. Kanaat önderlerinin arabulucuk yapmasıyla Işık ve Kavak aileleri, düzenlenen törende Kuran-ı Kerim’e el basarak hüsumeti bitirdi.

**Kan davasında babası öldürülen Gönüllü köy muhtarı Hıfzullah Işık: “Herkese barış diliyorum, Allah kimsenin canını yakmasın” dedi.

KÖY MEYDANINDA BARIŞ YEMEĞİ
Gercüş ilçesi Gönüllü köyünde 8 yıl önce Kavak ve Işık aileleri arasında kan davasına dönüşen hüsumet, barışla son buldu. Bölgedeki kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışı kabul eden aileler, törenle bir araya geldi. Gönüllü (Derdile) köyündeki ‘barış buluşması’na Batman eski milletvekili Faris Özdemir, eski politikacılardan Orhan Ekmen, kanaat önderleri, Baydır mahalle muhtarı Yusuf Kural ve çok sayıda davetli katıldı. Köydeki taziye evinde okunan Kuran’ı Kerim sonrası taraflar Kur-an’a el basarak, barışa ‘evet’ dediler. Programda konuşan kanaat önderi ve eski milletvekili Faris Özdemir: “Barış, güzel bir şeydir, hepimiz için lazımdır. Ülkemiz için de barış temenni ediyorum” dedi. Kan davası nedeniyle babası öldürülen Gönüllü köy muhtarı Hıfzullah Işık ise: “Herkese barış diliyorum, Allah kimsenin canını yakmasın” diye konuştu.



“KÖYÜMÜZ YENİDEN HUZURA KAVUŞACAK”
İki aile arasındaki hüsumetin son bulmasına sevindiklerini belirten köylülerden Aydın Turgut: “İki tarafın barışı köyümüzün huzuru için çok iyi oldu. İki taraftan da yakınlarımız vardı. Bazı arkadaşlarımız kan davası nedeniyle köyü terk etmişti. Barış olmasıyla yeniden buraya gelecekler, mutluyuz” dedi. Kavak ve Işık ailelerinin barışmasına arabulucuk edenlerden işadamı Hüseyin Konak ise şöyle konuştu: “Hüsumetler ve kan davaları büyük mağduriyetlere neden oluyor. Bugün burada anlamlı bir törene şahitlik ettik. Allah rızası için aracı olduğumuz aileler arasında sevgi ve kardeşliğe gelişmesini diliyorum.” Tören, köy meydanında verilen ‘barış yemeği’yle son buldu. 

Editör: TE Bilişim