* 15 Şubat’tan sonra sondaj kulelerini kaldırılması beklenen TPIC’in yeni alımlarına Batmanlı işsizler, akın etti. TP Batman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki TPIC ofisine her gün 100-150 arasında işsiz başvuruyor. Alımlara yakında start verilecek.

TPIC’E REKOR BAŞVURU
15 Şubat 2018 tarihinden sonra Türkiye Petrolleri bünyesinde petrol arama çalışmalarına başlayacak TPIC, personel alımı için müracaat dilekçelerini değerlendiriyor. TPIC Genel Müdürlüğü yetkilileri, petrolcülükte deneyimi olan elemanların öncelikli işe alınacağını bildirdi. Daha önce TPIC'te çalışan işçilere de önceliğin tanınacağını kaydeden TPIC Genel Müdürlüğü yetkilileri şunları söylediler: “15 Şubat'tan sonra bölgede sondaj çalışmalarına başlayacağız. Her sondaj kulesi kalktığında eleman sayısını da artırmış olacağız. Şu ana kadar başvuranların sayısı 7 bini geçti. Batman ofisimize başvuranların dilekçelerini alıp değerlendiriyoruz. Petrolcülük ağır iş kolu olduğu için tecrübeli olanların alımını öncelikle gerçekleştireceğiz.”

GÜNDE ORTALAMA 100-150 BAŞVURU
Türkiye Petrolleri eski Satın Alma ve İkmal Müdürlüğü bitişiğindeki TPIC malzeme ambarı bölümündeki ofise her gün ortalama 100-150 kişi dilekçe veriyor.TPIC görevlileri, TP giriş kapısında güvenlik görevlilerin yönlendirdikleri işsizlerin dilekçelerini aldıklarını kaydettiler. Batman ofisinde teslim edilen dilekçelerin Ankara’ya gönderildiğine işaret eden TPIC görevlileri: “Hemen her yaş grubundan müracaat edenler oluyor, ancak ağırlıklı olarak daha çok gençler dilekçe veriyor. Petrolcülükte çalışan ve doğalgaz işinde de görev yapanlara öncelik verilecek. Bu alımlar tamamen Ankara'da gerçekleştirilecek. Biz burada işsizlerin dilekçelerini alıyoruz” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim