** 2010’un Ağustos ayında hizmete giren Batman Havalimanı, pistin yenilenme çalışmaları nedeniyle 7 ay süreyle uçuşa kapanacak. Haberi duyan yurttaşlar: “Bu süre oldukça uzun. Binlerce insan zor durumda kalacak” diyorlar.

 

PİST YENİLENECEK

Dört yıl önce hizmete açılan ve 42 Milyon TL’ye mal olan Batman Havalimanının pisti yenilecek. Askeri pistle ortak kullanılan havalimanındaki çalışmalar nedeniyle Batman’a 7 ay süreyle uçuş yapılamayacak. Pisti yenileme çalışmaları, 1 Nisan-30 Ekim 2015 tarihleri tamamlanacak. Çalışmalardaki sürenin uzun olduğuna dikkat çeken bazı yurttaşlar: “Önceki yıllarda bakıma alınan Diyarbakır Havalimanı üç ay gibi kısa bir sürede yenilendi. Batman Havalimanındaki pist yenileme çalışmalarına 7 ay gibi bir süre ön görülmüş. Bu oldukça uzun bir süre. Birçok havalimanında bu tür çalışmalar daha kısa sürede tamamlanıyor” dediler.

 

“ACİL İNİŞ PİSTİ KULLANILABİLİR”

Aylar sürecek çalışmalar nedeniyle binlerce yolcunun mağdur olacağını da ifade eden yurttaşlar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in devreye girmesini istedi. Hava yolu şirketlerinin uçuşlarını acil iniş pistine yapmasını isteyen yurttaşlar, şunları söylediler: “Bu konuda Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in devreye girmesini istiyoruz. 7 Ay kısa bir süre değil. Yolcuların yanı sıra Batman esnafı da zorda kalacak. Geçmişte bazı durumlarda acil iniş pisti kullanıldı. Bu durumda da mağduriyetler yaşanmaması adına acil iniş pistinin kullanılmasını istiyoruz.” 

Editör: TE Bilişim