**Batman’da İş-Kur’un 690 kişilik alımına 11 Bin 413 kişi başvurdu. Ak Parti Batman İl Başkanı Avukat Akif Gür, İş-Kur’un alımların kurayla hafta sonuna kadar çekileceğini söyledi ve ekledi; “Noter ve vatandaşlar huzurunda yapılacak kuranın adil bir şekilde gerçekleşmesini diliyoruz.”

3 BİN TL’DEN YÜKSEK GELİRİ OLAN ELENECEK
Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’nün il ve ilçelerdeki eğitim yuvalarında 9 ay süreyle çalışacak İş-Kur’un geçici kadroları, hafta sonu kurayla belirlenecek. Emniyet soruşturmaları devam eden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndaki incelemelerin ardından kuraya tabi tutulacaklar, Noter huzurunda tespit edilecek. 3 Bin TL’den yüksek geliri olanların eleneceği geçici kadrolarına Batman’dan 400 kişilik temizlik kadrolarına 10.320 kişi müracaatta bulunurken, güvenlik kadrolarına ise 1.093 kişi başvurmuştu.

KURA HAZIRLIĞI
Ak Parti Batman İl Başkanı Avukat Akif Gür, Noter ve basın huzurunda kadroların belirleneceğini ifade etti. Başkan Gür, şunları kaydetti: “Her şeyden önce bu kadroların adil bir şekilde gerçekleşmesi için kura uygulamasından ya olduk. Başvuruda bulunanlara şanslı bir kura diliyoruz. Diğer kurum ve kuruluşların da TYP kadrolarından yararlanabilmeleri için Milletvekilimizle birlikte çalışıyoruz. Tasarruf tedbirlerinin uygulandığı dönemde bile insanlarımıza istihdama yönelik projeleri hayata geçirmenin çabası içindeyiz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim