Suriye-Kamışlı’da yaşanan patlamada ağır yaralanan 6 yaşındaki Evin Hacı İbrahim, 68 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına kavuşamadı. Kızının vücudunda yeni yaralar açıldığını belirten baba Rezzan Hacı İbrahim: “Evin, 6 yaşında ve tam 68 ameliyat geçirdi. Kızımın kafasında yeni yaralar oluştu. Tedavi için kullandığımız merhem giderlerini karşılayamıyoruz” diyor.

MİNİK EVİN’İN DRAMI
Suriye’nin Kamışlı kentinde yaşanan patlamada yüzü ve vücudunun büyük bölümü feci şekilde yanan 6 yaşındaki Evin Hacı İbrahim, tedavi için destek bekliyor. 4 Yıldır yerleştikleri Batman’da kızının tedavisi için gitmedik yer bırakmadığını belirten çaresiz baba Rezzan Hacı İbrahim, il yöneticilerinden destek bekliyor. Kızının kafasında oluşan yeni yaralar nedeniyle 100 liralık merhemler kullanmak zorunda olduklarını belirten baba Rezzan Hacı İbrahim: “Kamışla’da yaşadığımız dehşetin ardından Evin’i yaralı halde sınırda Türk askerlerine teslim ettim. Ardından Malatya’da 25, Adana 37, Antalya 3 ve Diyarbakır’da ise 1 olmak üzere toplam 68 ameliyat geçiren kızım tam olarak iyileşmedi. Evin’in iyileşmesi için her kapıyı çaldım” dedi.

“İLAÇ DESTEĞİ KESİLDİ”
Kızına ilaç desteğinin kesilmesiyle zor durumda kaldığını da söyleyen baba Hacı İbrahim, şöyle konuştu: “Evin’in her gün vücuduna sürmem gereken merhemlere maddi gücümüz yetmiyor. Vücudunun tümüne sürmemiz gerektiği için günde iki merhem tüketiliyor. Daha önce bu ilaç devlet tarafından karşılanıyordu, artık verilmiyor. Her biri 100 TL değerinde olan ilacı alma gibi maddi gücümüz yok. Yaklaşık iki haftadır Evin’in ilacı bitti, her geçen gün özellikle başında yaralar yeniden derinleşmeye başladı. Boğazında rahatsızlık oluştu. Zor durumdayız, kızıma yardım bekliyoruz.” Öte yandan yüzündeki yanıklar nedeniyle dışarı çıkmak istemeyen Evin’in tek dostu ise kedisi. ‘Mamiş’ adını verdiği kedisini çok sevdiğini anlatan Evin Hacı İbrahim; “Kimse benimle oynamıyor. Dışarı çıkmıyorum, o benim tek arkadaşım” diyor. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim