*Batman’ın Beşiri ilçesinin Örmegöze (Kanireval) köyü yakınlarındaki Şeyh Halid’i anma ve aş dökme etkinliklerine çözüm süreciyle birlikte bu yıl 50 binin üzerinde ziyaretçi akını oldu.

*Türbe etrafındaki çadırlarda ağırlanan ziyaretçileri dolaşan Şeyh Selman Bağdu, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerimize misafirverliğimizi gösterdik. Batman ile diğer iller arasında sevgi köprüsünün bir ayağı burasıdır” dedi.

HER BÖLGEDEN ZİYARETÇİ

Her yılın Mayıs’ın son haftasında gelenekselleştirilen ‘Şeyh Halid’i anma ve aş dökme’ etkinliklerine bu yıl rekor sayıda ziyaretçi katıldı. Cumartesi ve Pazar günü yapılan anma etkinliğinde bu yıl beklenilenin üzerinde bir ziyaretçi trafiğinin yaşandığını söyleyen Şeyh Selman Bağdu, “İstanbul, İzmir, Ankara, Kastamonu, Ordu, Samsun, Amasya, Erzincan, Konya, Balıkesir, Adana, Mersin, Manisa ve Tekirdağ’dan gelen ziyaretçilerimize misafirperverliğimizi gösterdik. Her bölgeden konuk ağırladık. Bölgeden de gelen ziyaretçilerle birlikte 2 günde 100 bini aşkın ziyaretçi anma etkinliğine katıldı.  Yıllardır Batman’dan gönül köprüsünü oluşturuyoruz” diye konuştu.

İLAHİ YARIŞMASI VE YER SOFRASI

Etkinliğin ilk gününde Beşiri ilçesindeki evinden  ziyarete gelen Şeyh Selman Bağdu’yu ziyaret yakınında kalabalık bir kitle zılgıt, alkış ve def çalarak karşıladı. Kitleyi selamlayan Şeyh Bağdu, daha sonra Şeyh Halid’in bulunduğu türbeyi ziyaret edip dua etti. Türbe dönüşünde çadırda konukları kabul eden Şeyh Bağdu, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve bazı konukları ağırladı. Yıllardır süren anma etkinliğinde, ziyaretçilere türbeyle ilgili sunum da yapıldı.


DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

İki gün süren etkinlikler kapsamında ilahi yarışmasında dereceye girenlere koyun ve bazı hediyelerin verildiğini söyleyen Şeyh Selman Bağdu, “1955 yılından beri gelenekselleştirilen anma etkinliklerinde misafirlerimiz için her türlü önlem alıyoruz. Tüm bölgelere barış havası iklimini buradan veriyoruz. Pazar günü ilahi yarışma ve ziyaretçilerin katıldığı yer sofrası  yemeğiyl anma etkinliğimiz son buldu” dedi. Bu arada 6 bine yakın çadırın kurulduğu türbe etrafında işportacılar için pazar alanı oluşturuldu. Yöredeki ailelerin beraberlerinde getirdikleri yöresel yemeklerini diğer illerden gelen konuklara ikram etmesi dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim