*97 Yaşındaki Mehmet Şah İpek, 57 süreyle lokantacılık yaptığı Batman’da paçayı 50 kuruştan sattığı günleri dün gibi hatırladığını belirterek: “O günlerde bereket vardı. Mesleğe başlarken paçayı 50 kuruştan satıyorduk, mesleği bıraktığım dönemde ise paçanın fiyatı 5 TL’ydi” diyor.

“4 KARDEŞ PAÇAÇIYDIK”
Aslen Diyarbakır’ın Bismil ilçesinden tam 57 yıl önce Batman’a yerleştiklerini belirten 97 yaşındaki Mehmet Şah İpek, yıllarca yaptığı lokantacılığın yorucu bir meslek olduğu söyledi. 12 Çocuk babası İpek, Aydınlıkevler mahallesinde oturuyor. Lokantacılık yaptığı kardeşlerinden Adil İpek’in ailesiyle birlikte Kocaeli depreminde hayatını kaybettiğini belirten 97 yaşındaki İpek: “İzzet, Emin ve Adil kardeşlerimle önce Kazım Usta’nın Cumhuriyet meydanındaki eski yerinde paça ağırlıklı sulu yemekler yapardık. Asıl işimiz paçacılıktı. Bir süre Diyarbakır’da da lokantacılık yaptım. Daha sonra Japon pasajı karşısında da paça iş yerimiz vardı. Dönemin petrol işçileri sabahları erken paçamızı tatmadan TP’nin yolunu tutmazlardı” dedi.

“ESKİDEN BEREKET VARDI”
Batman’a geldiklerinde 3000 seçmenin olduğunu dün gibi hatırladığını da belirten 97 yaşındaki Mehmet Şah İpek, şöyle devam etti:  “Yerel seçimler arifesiydi. Halk Parti’den Şevki Akın, Belediye Başkan adayıydı. O’nu destekliyorduk. O zamanlar Batman’ın seçmen sayısı 3000’di. Şimdilerde ise neredeyse merkezde seçmen sayısı 250 bini bulmuş. Lokantayı açtığımızda paça 50 kuruştu. Mesleği bıraktığımda 5 TL’ydi. Eskiden lokantacılıkta bereket vardı. İşimizden memnunduk. Ama şimdi kimse işinden memnun değil. Tam 57 yıl süreyle kardeşlerimle birlikte lokantacılık yaptım. Mesleğimiz bizi yordu ve bıraktık. Kocaeli depreminde de kardeşimi kaybedince ticaretten uzaklaştım. Şimdi sade bir yaşamım var. Batman küçük bir ilçeyken daha şen ve güzeldi. Şehir büyüdü ve şimdi biz de yabancılaştık.” (Özel Haber)

Editör: TE Bilişim