*Batman’ın da aralarında bulunduğu 12 ilde nabız tutan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, iş adamları ile işverenleri seferberlik kampanyasına davet etti. Bakan Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, İş Kur ağırlıklı meslek eğitimlerinde 500 bin kişiye istihdam alanının sağlanacağını söyledi.

SEFERBERLİK KAMPANYASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan Başkanlığı’ndaki heyet, iş adamları ile işverenlere seferberlik kampanyası için çağrıda bulundu. Cuma akşamını Batman’da geçiren Bakanlık heyetinde bulunan Çalışma Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı, İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdür Daire Başkanı Yavuz Sultan Selim Eker, SGK Daire Başkanı Osman Yüce ve İş Kur Genel Müdür Yardımcısı Fazlı Küçük’ün bulunduğu heyete İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz ve SGK İl Müdürü Alaettin Ökten eşlik ettiği Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, kampanyayı tüm illerde sürdüreceklerini söyledi. 81 ilde esnaf temsilcileri ile bir araya gelip seferberlik kampanyasının önemine değineceklerini kaydeden Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, “Batman, bölgede önemli bir il. İş adamı ve işverenlerden artı bir kişinin daha istihdamı için katkı bekliyoruz. Bu önemli seferberlik çağrısının ülkenin dört bir yanında tutacağına inanıyoruz” dedi.



ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 50 İMKAN

Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, şöyle konuştu: “İş adamları ile işverenlerimizin artı bir personel daha arttırması halinde ilk yıl için asgari ücrete yüzde 50, ikinci yıl için de yüzde 25 oranında artış imkanları sağlanacak. İş adamlarımızın bu kampanyaya gerekli desteği vereceklerinden eminiz. Mesleki eğitime yönelik İş-Kur üzerinden yapılacak projelerde 500 bin kişinin istihdamı planlanıyor. Personel arttırmaya yönelik teşvikler olacak. Bu kampanya tek taraflı olacak iş değil. Elbirliğiyle hedeflediğimiz istihdamı gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Her işveren ve iş adamını bu kampanyaya katkısını bekliyoruz.” Batman OSB’de bir dizi incelemelerde bulunan heyet, esnaf temsilcileriyle de bir araya gelip kampanyaya destek istedi. (Reşat YİĞİZ)

Editör: TE Bilişim