**Taşeron işçileri heyecanlandıran o haber için Bakan bir açıklama yaptı. Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan 600 bin taşeron işçisine kadro verileceğine dair haberler üzerine açıklama yaptı.
**Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, taşeron işçilerin kadroya alınmasının hiç bir şekilde söz konusu olmadığını açıkladı.
“KONTROL DIŞI BİR GELİŞME OLMAYACAK”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi gerçekleşmelerini açıkladığı basın toplantısında, speküle edildiği gibi, enflasyonda kontrol dışı bir gelişmenin olmayacağını söyledi. Şimşek, 2013 yılının tamamında bütçe giderlerinin 407,9 milyar lira, bütçe gelirlerinin 389,4 milyar lira, bütçe açığının ise 18,4 milyar lira olarak gerçekleştiğini bildirdi. Geçen yıl bütçe gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 17,1 arttığını belirten Şimşek, bütçe giderlerinin de yüzde 12,7 artış gösterdiğini kaydetti. Şimşek, 2013 yılında Türkiye'nin 31,5 milyar lira faiz dışı fazla verdiğini ve açığın, öngörülenin 15,5 milyar lira altında gerçekleştiğini bildirdi.

 

"SİYASİ OPERASYONLARA RAĞMEN..."

Maliye Bakanı Şimşek, "Tüm bu hengameye rağmen, siyasi operasyonlara rağmen bizim piyasalarımızdan küresel yatırımcı çıkışı son derece sınırlı olmuştur. Çünkü Türkiye'nin temellerine onlar da güveniyor” diye konuştu. Şimşek, "Benim bilgim dahilinde 4C'lilerin kadroya alınması için şu anda herhangi bir çalışma yok” dedi. 4C'lilerin mali imkanlarını ciddi bir şekilde iyileştirdiklerini ifade eden Şimşek, "Eskiden 10 aya kadar çalışıyorlardı şimdi 12 aya kadar çıkardık, kıdem tazminatı getirdik, yıllık izin, aile yardımı... Maaşlarında en son yüzde 35-40'lar civarında bir artış söz konusu. Dolayısıyla biz mali durumlarında, özlük haklarında çok ciddi iyileşmelere gittik. Şu an itibariyle benim bilgim dahilinde hiç bir yerde bunların kadroya alınmasına ilişkin herhangi bir çalışma yoktur" dedi.

 

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO YOK”
Bakan Şimşek, aynı şekilde taşeron işçilerin de kadroya alınmasının hiç bir şekilde söz konusu olmadığını vurguladı. Şimşek, ancak taşeron işçilerin bir takım haklarının garantiye alınması ve durumlarının iyileştirilmesi noktasında çalışmaların bulunduğunu kaydetti. Şimşek, 3 Ocak itibarıyla  Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcı sayısının 4 milyon 160 bine, fon miktarının da 25 milyar 128 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

POZİSYONUM AÇIK VE NET”

Maliye Bakanı Şimşek, şunları kaydetti: “Ben Batman milletvekili seçildim. İlk yaptığım kamuya açık konuşmamda, basının önünde yaptığım konuşmamda şunu demiştim; akrabalarımın üzerinden bana ulaşmaya çalışmayın, bana iş getirmeyin, getirirseniz yapmam. Daha önemlisi bir çok çalışma arkadaşıma demişimdir ki mezardan babam dahi kalksa ve gelse, sizden talepte bulunsa yapmayın. Hatta bu yetmez beni bilgilendirin ki ben gereğini yapayım. Dolayısıyla benim pozisyonum açık ve nettir. Şimdi bu internet sayfalarında veya tapelerde adı geçen şahsa veya firmaya uhdemizdeki birimler nezdinde en ufak bir ayrıcalık, menfaat veya kolaylık asla ve asla sağlanmamıştır. Buna rağmen bu olayı öğrenir öğrenmez ilgili birimlere talimat verdim. Dedim ki bu şahısları inceleyin. Maliye Bakanlığı nezdinde herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Ben öğrenmek istiyorum. Bugüne kadar bu şirket ve şahıslar tarafından Gelir İdaresi nezdinde hiç bir uzlaşma yapılmamıştır, hiç bir özelge verilmemiştir. Hatta 2012’den kalma bir talepleri var yerine getirilmemiştir, benim de haberim yok yeni öğreniyorum.”

 “YAKINLARIMIN NÜFUSU
KULLANIMI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Operasyona ilişkin iddialarda ağabeyiyle ilgili adı geçen iki kişinin mükellef dahi olmadığının altını çizen Şimşek, bakanlığının birimlerinin görev alanına giren hususlarda söz konusu şirket ve şahıslara ilişkin mevzuata ve hakkaniyete aykırı en ufak iş ve işlem yapılmadığını vurguladı. Bakan Şimşek, dolayısıyla kendisinin bir yakınının girişiminin de söz konusu olmadığını belirterek, şöyle devam etti: "Gelelim oralarda geçen iddialara. Neymiş Malatya’daki İl Özel İdaresine bir feribot satılmış da bunun tahsili için bizim ağabeyimiz buna yardımcı olacakmış. Bana verilen bilgiye göre oradaki ödeme de yapılmamıştır. Demek ki bizim akrabalarımızın bir nüfuz kullanımı söz konusu değildir. Zaten buna ben izin vermem. Buradan yarım yamalak bazı bilgileri bir takım şeyleri bir araya getirip çamur atmak da alçaklıktır. Çünkü bu artık her türlü şeyi aşmış. Bu ülkede bir çamur politikası söz konusu siyasi operasyonlarla. Bizim de bunu kabul etmemiz söz konusu değil.”

HALK KOMPLONUN FARKINDA”
Bakan Şimşek, halkın komplonun farkında olduğunu belirterek, şöyle konuştu; “Benim herhangi bir akrabam kamu vicdanını zedeleyecek yasa dışı iş ve eylem yaparsa ilgili makamlar nezdinde tabi ki cezasını görecektir ve görmelidir de. Dolayısıyla benim hiç bir şekilde bir nüfuz kullanmam söz konusu değildir. Biz buraya hizmet için geldik ve kimsenin mevzuata ve hakkaniyete aykırı bir şekilde bizim birimlerimiz ve bilgimiz dahilinde haksız kazanç elde etmesine biz asla müsaade etmeyiz. Bütün arkadaşlarım burada, tekrar ediyorum ve samimi olarak söylüyorum. Bundan sonraki süreçte de yani mezardan babam kalksa, gelse ve sizden bir şey talep etse yapmayın arkadaşlar. Bu kadar açık ve net.” Türkiye'de her gün siyasi amaçlı bir takım operasyonların gündeme geldiğini, bunun içeride ve dışarda yatırımcıyı tedirgin ettiğini belirten Şimşek, "Halkımız bunun bir komplo olduğunu, bunun aslında yolsuzluk kılıfında bir siyasi darbe ve operasyon olduğunu görmeye başladı" dedi. 

Editör: TE Bilişim