*24 Kişinin hala gözaltında olduğunu belirten Vali Ahmet Deniz,  “Soruşturma kapsamında 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 23 Kişi ise tutuklandı” dedi.

AÇIĞA ALINMALARA YENİLERİ EKLENİYOR

FETO/PDY soruşturması kapsamında operasyonların genişlediği Batman’da, kamuda görevden el çektirilen personel vce yöneticilere her gün yenileri ekleniyor. Vali Ahmet Deniz, son iki haftada açığa alınan personel sayısının 450’ye yaklaştığını söyledi. Haftasonu Türkiye Petrolleri, Tarım, TEİAŞ ve Özel İdare ile Emniyet Müdürlüğü’nden 30’a yakın personel görevden uzaklaştırıldı. Vali Deniz, operasyonların devam ettiğini belirterek, “Şu anda kesin bir rakam vermek yanlış olur ama 450’ye yakın bir personel görevlerinden uzaklaştırıldı. Soruşturmalar hala sürüyor” diye konuştu.

5 TEŞKİLATTA OPERASYON!

Darbe girişimi operasyonu kapsamında Cuma akşamı görevden uzaklaştırılan kamu kurumları arasındaki yöneticiler arasında TP Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, Tarım Gıda Hayvancılık Müdürü Ömer Tercan ile bazı Müdür Yardımcıları da görevlerinden uzaklaştırıldı. Kamudaki personeller arasında TEİAŞ, Özel İdare ve Emniyet’ten de bazı personelin görevden el çektirildiği belirtildi. Valiliğin açıklamasında şöyle denildi; “Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında toplam 419 kişi kamu görevinden uzaklaştırıldı. Bunlardan 24 kişi gözaltında. 7 kişi Adli kontrol kararı alınarak serbest bırakıldı. 23’ü ise tutuklandı.”

Editör: TE Bilişim