** Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, bölge illerinden Batman’a gelen 2.380 aileye destek için çalışmaları hızlandırdı. 2.380 aileden 400’üne nakdi yardım yapılıyor.

359 AİLEYE ÖDEMELER YAPILDI
Bölgede devam eden olayların ardından Batman’a çevre il ve ilçelerden yerleşen 2.380 aileye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, nakdi yardım ve psikolojik destek veriyor. Kente yerleşen 2.380 aileden 2.160’ının durumunu inceleyen Müdürlük, ‘sosyal inceleme raporu’na göre 400 aileye nakdi yardım sağlıyor. Aile başına 2.500 TL nakdi ödeme yapacak olan İl Müdürlüğü, 359 ailenin ödemesini tamamladı. Geriye kalan ailelerin ödemelerinin de bayram öncesi yapılması planlanıyor.



PSİKOLOJİK DESTEK DE VERİLİYOR
İl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbaki Gümüş, ailelere nakdi yardımın yanı sıra psikolojik destek verildiğini de belirterek; “Terör olayları nedeniyle bölge il ve ilçelerden ilimize gelen 2380 aile var. Bu ailelerimizden sosyal inceleme raporlarına göre nakdi yardım yapılıyor. Her aileye ortalama 2.500 TL ödeme belirleniyor. 400 aileden 359’unun ödemeleri yapıldı. Diğer ailelerle birlikte toplamda 900 bin TL civarında bir ödeme yapılacak. Nakdi yardımın yanı sıra danışmanlarımız tarafından ailelere psikolojik destek de veriliyor” dedi. Öte yandan Müdür Yardımcısı Akif Karagöz ise yardımların ailelere zamanında teslimi için ekipleriyle yoğun çalıştıklarına dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim