Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak il sınırlarının kesiştiği Dargeçit’in Çelikköy yolunda zırhlı aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü unsurlarınca yola tuzaklanan el yapımı bomba infilak etti. Feci patlamada 4 asker olay yerinde, 3 asker de tedavi gördükleri hastanede şehit düştü. 2 Askerin tedavisi ise sürüyor.

1’i astsubay, 6 Jandarma uzman çavuşun şehit düştüğü olayın ardından güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Patlamayla birlikte yolda 1.5 metre derinlik oluştu. Şehitlerden 4’ü Batman Havalimanı’nda düzenlenen törenle gözyaşlarıyla memleketlerine uğurlandı.

BOMBA, YOLA TUZAKLANDI
Dört il’in sınırının kesiştiği ve sarp dağlık alanın hakim olduğu Mardin-Dargeçit ilçesinin Çelikköy yoluna bölücü terör örgütü unsurlarınca tuzaklanan EYP’nin (el yapımı bomba) askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesiyle 7 asker şehit oldu, 2 uzman çavuş ise yaralandı. Bölgede operasyonlarını sürdüren Jandarma Bölge Komutanlığı ekibini taşıyan zırhlı araca, dün saat 06.00 sıralarında saldırı düzenlendi. Feci patlamada astsubay Ömer Yiğit Ulus, uzman çavuşlar Uğur Göksu, Okan Dinçer, Özgürcan İnce, Ali Hekim, Neşet Gök ve Süleyman Aydın şehit düştü.

1.5 METRELİK ÇUKUR OLUŞTU
Terör operasyonlarının sıkla yapıldığı bölge olan Batman, Şırnak, Siirt ve Mardin illerinin kesiştiği Dargeçit ilçesinin Çelikköy yolunda tuzaklanan el yapımı patlayıcı karayolunda dev çukur oluşturdu. 4 Metre genişliğinde ve 1.5 metre derinliğindeki çukur nedeniyle uzun süre trafiğe kapatıldı. Mardin Büyükşehir itfaiye aracı ile Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, dev çukurun oluştuğu yolu akşam saatlerinde onarıp, trafiğe açtı. Gün boyu operasyonların sürdüğü bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

HAVALİMANINDA TÖREN
Öğle saatlerinde naaşları Batman Bölge Devlet Hastanesi morguna kaldırılan 7 askerden 4’ü için akşam saatlerinde Batman Havalimanında tören düzenlendi. Naaşları hastaneden havalimanına ambulanslarla götürülen şehit askerler için düzenlenen törene il yöneticileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

7 İL’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Şehit düşen askerlerin cenazeleri Batman Havalimanı’ndaki törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehit ateşinin düştüğü Amasya, Antalya, İzmir, Balıkesir, Ankara, Samsun ve Eskişehir’de de matem hakim oldu. Şehitleri, memleketlerinde on binlerce vatandaş karşıladı.  (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim