**Batman’da İş-Kur İl Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘İstihdamda güç birliği’ protokolü ve ‘İstihdam şampiyonları’ ödül töreni gerçekleştirildi. Protokol kapsamında Batman’da 4 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

İSTİHDAM PROTOKOLÜ
İş-Kur İl Müdürlüğü’nün, Batman’da kamu kurum ve kuruluşları kapsayan ‘İstihdamda güç birliği’ protokolü ve ‘İstihdam şampiyonları’ ödül töreni, Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. İl yöneticilerinin eksiksiz katıldığı programda konuşan Vali Ahmet Deniz, cazibe merkezleri kapsamında bölgede 20 bin kişinin istihdam edileceğine dikkat çekerek: “200 girişimci 20 bin istihdam ön görüyor. Başvuruların çoğu Batman’dan. Bu bizim için gurur verici. Önemli olan girişimcilik ruhuna sahip olmaktır. Batman bu anlamda oldukça iyi noktada. Huzur olunca demek ki her şey daha güzel oluyor. Bu coğrafyada terör örgütlerini barındırmayacağız” dedi. Milletvekili Ataullah Hamidi ise Batman’ın her alanda gelişimine işaret ederek, şöyle devam etti: “Bölgemizde yaşanan meseleler olmasaydı, bugün Batman bölgenin incisi haline gelecekti. Batman’ın son 1.5 yılda attığı adımlar Türkiye’ye örnek olmuştur, hiçbir olumsuzluğun içinde yer almamıştır.”

“EN GİRİŞİMCİ BATMAN..”
Daha sonra söz alan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ; “TRC3 bölgesinde yaklaşık 780 proje verildi. Bunların içinde Batman en haraketlisi, en girişimcisi. İnovasyon noktasında farkındalık yaratan çok önemli projeler var. Bu projelerde 21 bin istihdam ön görülüyor, yaklaşık olarak 1,2 katrilyondan bahsediliyor. Bu projeler Batman için çok kıymetli. Batman’ın çok iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum” dedi. Son sözü alan İş-Kur Müdürü Besim Eviz de şunları söyledi: “İstihdamda güç birliği kapsamında ortaklarımızla atacağımız imzalarla bir dizi faaliyet ve hedef belirledik. Kurum ve kuruluşlarımızla 4 bin kişilik istihdam hedefinde birleştik” dedi.  Öte yandan törende geçen yılın istihdam şampiyonlarına Vali Deniz, Milletvekili Hamidi, Başkanvekili Aksoy ve Rektör Durmuş ödüllerini verdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim