*Batman Barosu, bölgede 15 gündür cep telefonları, internet ve 3G bağlantısının yavaşlatılmasıyla ilgili komisyon kurdu. Operatörlerle iletişim sağlandığını belirten Baro Başkanı Ahmet Sevim; “Günlerdir cep telefonu üzerinden ağ iletişim hakkı ihlal ediliyor” dedi.

“İL HAKEM HEYETİNE BAŞVURUN”
Batman’ın da aralarında bulunduğu bölgede 15 gündür cep telefonları, internet ve 3G bağlantısının kesilmesi Batman Barosu’nu harekete geçirdi.  Sorunun çözümüne yönelik Komisyon kurulduğunu belirten Baro Başkanı Ahmet Sevim; “Batman ve bölge illerinde operasyonların başlamasıyla cep telefonlarında internet ve 3G bağlantıların kesilmesi yüzünden aboneler mağdur oluyor. Turkcell, Avea ve Vodafone operatörleriyle irtibata geçtik. Sorunun onarımdan kaynaklandığı açıkladılar. Bu yanıt bizi tatmin etmedi. Bir dizi çalışma başlattık. Az da olsa bağlantı olduğu için haber alma hakkı ihlaline girmiyor. Ancak il hakem heyetleri üzerinde vatandaşların mağduriyeti giderilmesi için dilekçe örneği hazırlama çalışması üzerinde duruyoruz. Vatandaşların mağduriyeti giderilmesi için İl hakem heyetine başvursunlar. 
3G kesintisine ilişkin kamuoyunda bir hassasiyet oluşmuştur. Meselenin bu haliyle suç duyurusuna konu olamayacağını ancak tüketici hukuku çerçevesinde değerlendirilebileceğini düşünüyoruz. Tüketiciler sözleşmeden kaynaklanan hakları çerçevesinde operatörlere başvurabilir alamadıkları hizmetin faturalara yansıtılmamasını talep edebilir ya ada Tüketici hakları çerçevesinde yasal yollara başvurabilirler. ” diye konuştu. 


Editör: TE Bilişim