** Eşini 10 yıl önce kaybeden ve o tarihten bugüne elektrik faturalarını ödeyemeyen 41 yaşındaki iki çocuk annesi Sohbet Tekin: “Maddi durumumuz yok. Faturaları ödeyemeyince elektriğimiz kesildi, icralık olduk. Perişan haldeyiz” diyor.

TEKİN AİLESİ ZORDA
Batman’ın Petrol mahallesinde oturan Tekin ailesi, 35 Bin liralık elektrik borcu nedeniyle elektriksiz kaldı, icralık oldu. 10 Yıl önce eşini kaybeden iki çocuk annesi 41 yaşındaki Sohbet Tekin, faturaları ödeyecek durumda olmadığını belirterek, il yöneticilerinden destek istedi. Maddi sıkıntılar içinde olduklarını söyleyen anne Tekin: “Eşimi 10 yıl önce kaybettim. İki çocuğum var. Maddi sıkıntılar içindeyiz. Elektrik faturalarını ödeyecek gücümüz yok. Yıllardır elektrik faturası ödeyemiyoruz. 35 Bin liralık elektrik faturası nedeniyle icralık olduk” dedi.

“EVİMİZ YIKIK DÖKÜK”
İcra nedeniyle evlerinden olma kaygısı yaşayan anne Sohbet Tekin, şöyle konuştu: “Bu borcu nasıl ödeyeceğiz bilemiyorum. Yıkık dökük bir evimiz var, başka da bir şeyimiz yok. DEDAŞ’a gittiğimde uzlaşma olursa borcun 21 bin TL’ye kadar inebileceğini söylediler. Sayın Valimiz başta olmak üzere diğer il yöneticilerimize sesleniyorum; Allah rızası için bize yardım edin. Elektriksiz yaşayabiliriz ama bu borcu ödemesek evimizden de olabiliriz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın günlük yemek yardımı ile ara da bir aldığım çocuk maaşı dışında bir gelirimiz yok.  Lüften bize yardım edin.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim