**Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, film festivali için geldiği Batman’da 34 yıl önce rol aldığı ‘Hazal’ filminin çekildiği Gönüllü köyünde nostalji yaşadı. Şoray; “Köy aynı, ruhu değişmemiş. 34 Yıl sonra aynı topraklara gelmek beni duygulandırdı. O dönemler köyde bir ay süreyle kaldım. Köylüler ismimi bilmediklerinden bana ‘Şoraye, Şoraye’ diyorlardı” dedi.


** Tarihi ilçe Hasankeyf’i de ziyaret eden Şoray, şöyle devam etti: “Hazal zor şartlarda çekildi. Günlerce su sıkıntısı çektik. Ne su ne de elektrik vardı. Film için gönlümüzü ortaya koymuştuk. O günleri, yaşadığım o dakikaları hatırladım, çok duygulandım, çok etkilendim.”

HAZAL, KÖYÜNE DÖNDÜ

Türk sinemasının ‘sultan’ lakaplı oyuncusu Türkan Şoray, ‘Batman 2. Uluslararası film festivali'ne katılmak üzere geldiği Batman’da, 34 yıl önce rol aldığı "Hazal" filminin çekimlerinin yapıldığı Gercüş ilçesinin Gönüllü köyünde nostalji yaşadı. Batman Vali Yardımcısı Şevket Ertuğ Aksoy, Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan Aslanlı ile Gönüllü köyüne giden Türkan Şoray’ı, gören köylüler, bağrına bastı. Batman Belediyesi’nde çalışan Ümit Eriman, Şoray'a 34 yıl önce Gönüllü köyünde ‘Hazal’ filminin çekimleri sırasında bir evde yemek yerken çekilmiş fotoğrafı ile kendi el yazısının yer aldığı notu gösterdi. Eski fotoğrafı karşısında heyecanlanan Şoray, Batman’da nostalji yaşadığını belirterek, filmin çekildiği Gönüllü köyünde güzel günler geçirdiğini belirtti.


ÇOK HEYECANLANDIM”

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te de hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çeken Şoray, 34 yıl aradan sonra geldiği köyde oldukça heyecanlandığını söyledi. 1980 Yılında Talat Bulut ile rol aldığı ‘Hazal’ filminin çekildiği Gönüllü köyünde kaldığı evin önünde objektiflere poz veren Şoray, şöyle konuştu; “Köy aynı. Ruhu değişmemiş. 34 yıl aradan sonra geldiğim aynı topraklar beni oldukça duygulandırdı. O dönemler köyde bir ay süreyle kaldım. Köylüler ismimi bilmediklerinden bana ‘Şoraye, Şoraye’ diyorlardı.”


NE SU NEDE ELEKTRİK VARDI”

Hazal filminin çekimi sırasında yaşadıkları sorunlara da dikkat çeken Türkan Şoray, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hazal zor şartlarda çekildi. Günlerce su sıkıntısı çektik. Ne su nede elektrik vardı. Film için gönlümüzü ortaya koyduk. Hazal büyük emeklerle çekildi. O günleri, yaşadığım o dakikaları hatırladım. Çok duygulandım, çok etkilendim. Geçmişte büyük emek verilerek çekilirdi. Zor şartlarda film çekimi yapılırdı. Şimdi olsa buralarda 30-40 çekim aracı olurdu. Ama olsun, o yıllarda çalışmak da güzeldi. Gercüş’ün Gönüllü köyünde kadınlarla hatıra fotoğrafı çeken Türkan Şoray, köye tekrar geleceği sözünü verdi.


Editör: TE Bilişim