** İHD Batman Şubesi, her Cumartesi olduğu gibi eylemlerini sürdürdü. Dernek adına açıklamayı okuyan avukat Devran Yıldız: “İç güvenlik paketi, Türkiye ve Kürdistan coğrafyasında kanayan yeni yaralar açacak” dedi.

 

EYLEMLERE DEVAM

İnsan Hakları Derneği (İHD), 312. eylemi gerçekleştirdi. Cumartesi günü Atatürk parkı önündeki açıklamaya İHD’li yöneticiler, STK temsilcileri ve kayıp yakınları katıldı. Dernek adına basın açıklamasını okuyan avukat Devran Yıldız, yeni iç güvenlik paketine dikkat çekti. Yıldız: “İç güvenlik paketi, Türkiye ve Kürdistan coğrafyasında kanayan yeni yaralar açacak bir uygulamaya sürükleyecektir. Günlük hayatta bile insanları potansiyel suçlu oldukları şüphesiyle alenen insanları kaybetmeye, öldürmeye devam edecektir. Devlet bunun gibi özgürlüğü kısıtlayan paketlerle daha iyi bir yaşam kurmak yerine daha güçlü bir devlet olmayı yeğlemiştir. Gerektiğinde devlet aklını işletecek ve vatandaşlarına kıyma cesareti göstermeye eskiden olduğundan daha fazla devam edecektir” dedi.

 

ERDOĞAN’A ELEŞTİRİ

Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “13 Yıldır iktidarda olan partinin hala fiilen Başbakan'ı olan Cumhurbaşkanı yakın zamanda teşekkür mitinglerine çıkıp ‘başkanlık’ istiyorum diyecek. Ne hakla katlettiğin, kaybettirdiğin canlarımızın hesabını vermeden bizden daha fazlasını alabilmek için karşımıza çıkacaksın. Sen ki kayıplarımızı bulmadığın ve faillerini yargılamadığın için özür mitinglerine çıkmalıydın. Kobane uzun süren savaş sonunda yiğit Kürt gençlerinin masum kanları ve zılgıtlarıyla özgürleşti. İnsanlık Savaşı'nın yaşandığı Kobane’de karanlığa, yobazlığa, sömürüye ve vahşete karşı insanlık kazandı. Kobane için yapılan 6-7 Ekim gösterilerinde 50’ye yakın faili meçhul cinayetin işlenmesine göz yumdunuz , 90’lı yıllarda kaybettirilen ya da faili meçhule kurban giden canlarımız gibi bunların da faillerini bulmadınız ve yargılamadınız. Rojavadan 3 Yıldır Türkiye tarafına tek bir kurşun dahi sıkıllmadığı halde Kürtleri hep tehdit olarak gördünüz. Biz bunları unutmayacağız.” 

Editör: TE Bilişim