** Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim bölgesi Batman’da Ak Parti’nin lokal açılışında gündemdeki konuları değerlendirdi. Bakan Şimşek: “30 Mart seçimi, Türkiye’nin gelecek çeyrek asrını, aslında kaderini belirleyecek bir seçim olacak” dedi.


AÇILIŞI BAKAN YAPTI
Muş’tan sonra seçim bölgesi Batman’da Ak Parti’nin seçim lokalinin açılışına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek çözüm süreci, 17 Aralık operasyonu ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, eski milletvekilleri, il, ilçe ve belde başkan adaylarının da katıldığı açılışta konuşan Bakan Şimşek: “30 Mart seçimi belediyelerin ötesinde bir anlama sahip. Bu seçim, Türkiye’nin gelecek çeyrek asrını, aslında kaderinin belirleneceği bir seçimdir. Türkiye’de önemli bir seçim de Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Türkiye’de geçmişteki Cumhurbaşkanlığı seçiminde hep sorun, kriz yaşanırdı ve darbeler oldu. Son Cumhurbaşkanlığı seçiminde de karşımıza 367 gibi bir olay çıkartıldı. İl defa Cumhurbaşkanını seçeceksiniz. Bunu da sağlayan Ak Parti’dir. Bu yaz bir seçim olacak. Fakat 30 Mart seçiminde çıkacak güçlü bir irade geleceğimiz için önemlidir” diye konuştu.


“SÜRECİN MİMARI, BAŞBAKANDIR”
Bakan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her şey ortada. Biz iktidara geldiğimizde OHAL vardı. Memleketin üçte biri askeri kurallarla yönetiliyordu. Şimdi BDP’li kardeşlerimize sorarsanız, bütün bunları onların mücadelesiyle yapmışız. Bunun mücadeleyle ilgisi yok. Şimdi çözüm süreciyle daha önce başlayan ayrışmaya başlayan bu kardeşliği daha güçlü pekiştirme sürecidir. Bu süreç Ortadoğa, Kafkaslar ve Balkanlar için, birçok bölge için çok karmaşık bir etnik sorunu daha fazla özgürlük ve demokrasiyle çözüm çabasıdır. Sürecin mimarı da Başbakanımızdır. Çok güçlü bir iradeyi ortaya koymuştur. Önemli riskler almıştır. 17 Aralık operasyonunun bir hedefi de çözüm sürecidir. Barış demek, iş ve aş demektir.” Şimşek’in ardından söz alan Ak Parti Belediye Başkan adayı Emin Ekmen de yaptığı konuşmada BDP’li Eşbaşkan adaylarının projelerini takip ettiğini belirterek: “Bizi izliyorlar, tebrik ediyoruz. Bizim hızımıza ve hayallerimize yetişemezler. 90 projemizin 3’üne cevap verebildiler” dedi. Kurbanların da kesildiği lokalin açılışını Şimşek ve eski milletvekilleri yaptı.

Editör: TE Bilişim