**Batman’da partisinin mitingine katılan Başbakan Binali Yıldırım, önemli mesajlar verdi; “24 Haziran, Türk demokrasi tarihinde dönüm noktası olacak. Darbeler, vesayetler, terör, ayrımcılık, bölücülük bir daha geri dönmemek üzere tarihe karışacak.”

**Konuşmasında HDP’yi eleştiren Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: “HDP ile sorunumuz yok. Sorun ne biliyor musunuz? HDP özgür değil, Kandil’in emrinde, PKK’nın emrinde. Kürtlerden oy alıp emirlerini yerine getiriyor, sizin taleplerinizi değil, dağ ne diyor onu yapıyor.”

“BATMAN, 15 TEMMUZ’DA MEYDANDAYDI”
Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile birlikte partisinin düzenlediği ‘Vakit Batman vakti’ mitingine katıldı. Ana uçağıyla Batman Havalimanına gelen Başbakan Yıldırım’ı, Vali Ahmet Deniz, Ak Parti Milletvekili adayları, Belediye Başkanvekili Şevket Aksoy ve protokol üyeleri karşıladı. Başbakan Yıldırım, Valilik karşısındaki miting alanında toplanan kalabalık topluluğa seslendi. 24 Haziran seçiminin önemine değinen Yıldırım: “Batman’ın yiğit evlatları, 24 Haziran yaklaşıyor. Yeni bir destan yazacak mıyız? Memleket sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’la yola devam mı, güçlü meclis, güçlü Türkiye diyerek, Ak Parti’yi, Meclis’e tüm vekillerimizle taşıyacak mıyız? O halde vakit Batman vakti diyoruz. Yaparsa yine Ak Parti yapar. Bu meydan bunu söylüyor. Bayrağımıza, ezanımıza sahip çıktığınız için şükranlarımı sunuyorum. Batman, 15 Temmuz’da o karanlık gecede meydandaydı. Alçaklara gerekli dersi verdi, ay yıldızlı bayrağı indirtmediniz. Alçaklara gereken cezayı verdiniz” dedi.

“HDP İLE SORUNUMUZ YOK AMA…”
Konuşmasında HDP’yi de eleştiren Yıldırım, şöyle devam etti. “Bu ülke terörden çok çekti, 40 yıldır bedel ödüyor. En büyük bedeli de siz ödüyorsunuz. PKK’nın Kürtler gibi bir sorunu yok, Kürtlerin de Türklerin de PKK sorunu var. HDP ile sorunumuz yok. Sorun ne biliyor musunuz? HDP özgür değil, Kandil’in emrinde, PKK’nın emrinde. Kürtlerden oy alıp, emirlerini yerine getiriyor, sizin taleplerinizi değil, dağ ne diyorsa onu yapıyor. Özgür olsunlar, PKK’ya açıkça karşı dursunlar, başımızın üstünde yeri var. Bölgemizde oynanan oyunlara karşı kayıtsız kalmayacağız. Niye kardeşlerimiz ömürlerinin baharında dağa götürülüyor? 24 Haziran Türk demokrasi tarihinde dönüm noktası olacak. Darbeler vesayetler, terör, ayrımcılık, bölücülük bir daha geri dönmemek üzere tarihe karışacak. Türkiye Ak Parti ile nice mutlu güzel günlere sizlerle ulaşacak. Engelleri aşa aşa yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir zararlı faaliyet, kutlu yürüyüşümüzü durduramayacak. Bu davayı birlikte sahiplendik. Liderimiz ve Cumhurbaşkanımızın arkasında 15 Temmuz’da nasıl dimdik durduysak, 24 Haziran’da da aynı şekilde durmaya hazır mısın Batman.” (Reşat Yiğiz, Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim