**Batman’ın Sason ilçesinde 1993 Yılında ilkokul 5. sınıf öğrencisi Haşim Alyanç, aynı sınıfta okuduğu A.Ç ile beşik kertmesiyle evlenmişti. Batman Çağdaş’ın 22 yıl önce manşetine taşıdığı çocuk yaştaki evlilik haberi gündeme damgasını vurmuştu.


**21 Yıl aradan sonra bulduğumuz 34 yaşındaki Haşim Alyanç, marketçilikle 3’ü kız 6 çocuğunu geçindirdiğini söyledi. İlkokulu okurken evlilik yapan marketçi Alyanç; “Aradan 22 yıl geçti. Şimdi çocuklarımı okutuyorum. Beşik kertmesiyle evlendim ama çocuklarımı erken evlendirmeyeceğim” diyor.

ÇAĞDAŞ MANŞETE TAŞIMIŞTI
12 Yaşındaki evliliği yaygın ve görsel medyanın manşetlerine çıkan 34 yaşındaki Sasonlu Haşim Alyanç’ı, Batman Çağdaş yıllar sonra buldu. Sason ilçesindeki Cumhuriyet ilkokulunun son sınıf öğrencisi iken aynı sınıftaki A.Ç ile yaşamını birleştiren 34 yaşındaki Haşim Alyanç, aradan geçen 22 yıl içinde 6 çocuğu oldu. 3’ü kız toplam 6 çocuk babası olan Alyanç, ailesinin geçimini sağlamak için marketçilik yapıyor.

“ÇOCUKLARIM ERKEN YAŞTA EVLENMEYECEK”
Sason’a bağlı Yürekli köyünde 1993 yılındaki düğün törenini manşetlere taşıyan Batman Çağdaş ile yaygın medyadaki haberini dün gibi anımsadığını ifade eden market işletmecisi Alyanç, şöyle konuştu; “Evliliğimin üzerinden 22 yıl geçti. Babam ve aile büyüklerim beşik kertmesiyle ilkokulu bitirir bitirmez evliliğime karar verince ben de onaylamak zorunda kalmıştım. Çocuklarımı okutacağım. Erken yaştaki evliliğe karşıyım.”

“MUTLU BİR YUVAM VAR”
Sason ilçe meydanında marketçilik yapan Haşim Alyanç, 7 kişilik ailesiyle mutlu bir yaşamı olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Erken evlendim ama hayatın ağır yükü de sırtımda. Tüm zor koşullara rağmen mutlu bir yuvam var. 6 çocuğumdan 5’i okula gidiyor. Okul dışındaki zamanlarını markette geçiriyorlar. Babam marketçilik yaptığı için ben de bu mesleği seçtim.”

Editör: TE Bilişim