*Batman’da Belediye Başkan adaylarını seçmek amacıyla yapılan ön seçime katılan HDP Milletvekili İmam Taşıer: “Demokrasi bunu gerektirir. Demokrat olmak bunu gerektirir. Halk iradesini esas alıyoruz” dedi.

BAŞKAN ADAYLARI ÖN SEÇİMDEN GEÇTİ
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl teşkilatı, 31 Mart yerel seçimlerinde adayını belirlemek amacıyla ön seçim düzenledi. Sandıkların kurulduğu Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi konferans salonunda 1500’ü aşkın delege oy kullandı. Ön seçime HDP Milletvekili İmam Taşçıer ve partililer katıldı. Yapılan ön seçimi demokrasinin bir gereği olduğunu söyleyen Taşçıer: “Demokrasi bunu gerektirir. Demokrat olmak bunu gerektirir. Belediye başkanlarını ön seçim iradesine göre seçim komisyonlarımız partinin yetkili organları belirleyecek. Demokrasi ağır bir yüktür ve bu yükü taşımasını bilmek gerek” diye konuştu.

22 BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI
Milletvekili Taşçıer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ön seçim, demokrasinin gereği olduğu için gerçekleştiriyoruz. Demokrasinin gereği bugün HDP olarak yerine getiriyoruz ve halkın iradesini esas alıyoruz.” Milletvekili Taşçıer, daha sonra adaylara başarılar dileyerek konuşmasına son verdi. Konuşmanın ardından ise etkinlik basına kapalı devam etti. Aday konuşmalarının ardından oy kullanma işlemine geçildi. 22 Belediye Başkan adayı için 1500’ü aşkın delege oy kullanırken, oy işlemi geç saatlere dek sürdü. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim