** Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesindeki Sosyal Market, son bir ayda ihtiyaç sahibi  1.901 Aileden 20 Bin 500 kişiye 2 Milyon 698 Bin TL’lik giyim yardımında bulundu. Samsun’a giden lise ve ortaokul öğrencileri de giyim yardımlarını Sosyal Market’ten karşıladı.

20 BİN 500 KİŞİYE ULAŞILDI
Geçen yıldan beri Batman’da açılan Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesindeki Sosyal Market, öğrencilerin yanı sıra dar gelirli aileleri de unutmadı. Vakıf Müdürü Beşir Arslan, LC Waikiki ve Gamateks gibi marka firmaların destekleriyle Sosyal Market’in dar gelirli vatandaşların giyim ihtiyacını karşılamaya devam ettiğini söyledi. Vali Ahmet Deniz'in desteğiyle kurulan Sosyal Market’in kış mevsiminde daha çok öğrencilerin ihtiyacını karşıladığını da ifade eden Arslan: “Marketimizde son bir ayda 1.901 aileden 20 Bin 500 kişiye yaklaşık 2 Milyon 698 Bin TL'lik çeşitli giyim yardımı gerçekleştirildi. Marketimizde görevli elemanlar günde 10-15 dar gelirlilerin ihtiyacını karşılıyor” dedi.

SAMSUN’A GİDEN ÖĞRENCİLER DE GİYDİRİLDİ
Valiliğin, Samsun’a gönderdiği lise ve ortaokul öğrencilerinin de giyim ihtiyaçlarını Sosyal Market'ten karşılandığına işaret eden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vakfımızda her birey 150 liralık elbise alabiliyor. Elemanlarımızın tespit ettiği dar gelirli aileler ile öğrenciler her gün kendilerine verilen randevu saatinde ihtiyaç duyduğu giyim malzemesini alıyor. Reyonlarımızda şimdi tamamen yazlık ve mevsimlik elbiseler var. Samsun'a giden ilk kafileyi giydirdik, şimdi de önümüzdeki hafta Samsun'a gidecek ortaokul öğrencilerini giydireceğiz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim