**  Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü, elektrik panolarının kapaklarına kilit yetiştirmekte zorlanıyor. 2 yıl içerisinde tam 9 bin kilit, yenisiyle değiştirildi. DEDAŞ yetkilileri; “Batman’da günde ortalama 12 kilit kırılıyor” diyor.

EKİPLERİN BAŞI DERTTE
DEDAŞ (Dicle Elektrik Dağıtım) Batman İl Müdürü Faruk İşlek, kent merkezleri ve ilçelerdeki elektrik dağıtım panolarının kapaklarını açmaya çalışanların sürekli kilitleri, hatta kapakları kırdığını belirterek, kilit yetiştiremez duruma geldiklerini söyledi. İşlek, panoların kapaklarına ait kilitleri kayıt dışı elektrik kullanmak veya bundan dolayı yaşanan kesintilere müdahale etmek için kıranların, bilerek veya bilmeyerek kendi çocuklarının da hayatını tehlikeye soktuklarına dikkat çekti. İl Müdürü Faruk İşlek, arıza ekiplerinin günün 24 saati görev yaptığını da belirterek, , kapağı açık pano gören duyarlı vatandaşların, mutlaka ‘444 8 086’ numaralı Dicle Elektrik Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.



 “ÇOCUKLARI TEHLİKEYE ATMAYIN”
Batman genelinde 2014-2015 yılarında dışarıdan müdahale ile kırılan 9 bin dağıtım panosunun kilidinin yenisi ile değiştirildiğini de ifade eden Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek, Petrolkent mahallesinde kapağı açık kalan panoya dokunan ve yaralanan 4 yaşındaki Muzaffer Şahin’e ‘Geçmiş olsun’ dileklerini iletti. İşlek, şöyle devam etti: “Panoların kilidi ya bazı mahalle sakinleri tarafından müdahale amacıyla veya hırsızlık amacıyla kırılıyor. Bu son olayda da bir çocuğumuz, bu kişiler yüzünden neredeyse hayatını kaybediyordu. Bu, çok üzücü bir durumdur. Dicle Elektrik Dağıtım olarak sokaklarda bulunan dağıtım panolarının güvenliği konusunda gösterdiğimiz duyarlılığı, müşterilerimizden de bekliyoruz.”


GÜNDE 12 KİLİT KIRILIYOR!
Kilidi kırıldığı için kapağı açık kalan panoların insanlar kadar sokak hayvanlarını da tehdit ettiğine işaret eden İl Müdürü İşlek: “Son 2 yıl içerisinde dışarıdan müdahale sonucu kırılan 9 bin kilidi yenisi ile değiştirdik. Bu da kaçak kullanım veya diğer sebeplerle günde ortalama 12’den de fazla pano kilidinin kırılması demektir. Ne yazık ki pano güvenliğini sağlama konusunda müşterilerimizden hiç destek görmedik. Çoğu kişi, yanı başında panoların kilidi kırılıp, kapağı açık bırakılırken sessiz kalıyor. Ama bu büyük tehlike karşısında çoğu mahalle sakininin duymadığı endişeyi, biz derinden duyuyoruz. Derdimiz tabii ki kilit değil, olası yaralanma ve can kayıplarıdır. Herkes bu konuda son derece duyarlı olmalıdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim