** Batman Valiliği’nin başlattığı ‘Batman Okuyor’ kampanyasına en büyük destek Kozluk ilçesinden geldi. Kozluk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün futbol sahasında organize ettiği programda 2 bin öğrenci hem aynı anda okudu hem de dev ‘Oku’ figürünü oluşturdu.

KAMPANYAYA DEV DESTEK
Batman Valisi Ahmet Deniz’in geçen yıl başlattığı ‘Batman Okuyor’ kampanyasına en büyük destek ‘en büyük ilçe’ Kozluk’tan geldi. Kozluk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, futbol sahasında düzenlediği etkinlikte 2 bin öğrenci aynı anda kitap okudu. Kitap okuma etkinliğine Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, Belediye Başkanı Veysi Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak ve diğer ilçe yöneticileri katıldı. 20 Dakikalık okuma etkinliğinde öğrenciler ‘OKU’ figürünü oluşturdu. Etkinlikte konuşan Kaymakam Osman Bilici: “Batman Valiliği’nin başlattığı ‘Batman Okuyor’ kampanyasına destek vermek için kitap okuma etkinliği yaptık. Yaptığımız etkinlikte halı sahanın zeminine Kuran-ı Kerim’in ilk emri olan ‘Oku’ kelimesini, öğrencilerden oluşan bir figürle sembolize ettik. Hep beraber 20 dakikalık okuma etkinliği gerçekleştirdik” dedi.

“AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK”
Yaklaşık bir yıldır başlatılan kampanyada amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak ise şunları söyledi: “Valiliğimizin başlattığı kampanyaya katkı sunmaya devam ediyoruz. Kampanyayı halka anlatmak için de böyle bir organizasyona ihtiyaç vardı. Güzel bir etkinlik oldu.” Öğrencilerden Merve Baltaş ise: “Kitaplarımızı okumaya devam ediyoruz. Etkinlik Kozluk için muhteşem oldu. Böyle bir etkinlik yapılması bizi memnun etti” diye konuştu. Öte yandan Jandarma da dronelerle etkinliği görüntüledi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim