** Batman İl Özel İdaresi, karla mücadele çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Beş günde 2 bin 112 km’lik yol açılırken, 18 köy ve 90 mezranın yol açma çalışmaları ise sürüyor.


BEYAZ ESARET…
Batman ve kırsalında etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yollar bir bir açılıyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği karla mücadele çalışmaları kapsamında beş günde 2 bin 112 kilometrelik yol açıldığını açıkladı. Özel İdare’nin açıklaması şöyle: “İlimiz genelinde toplam 14 ekip ile 24 saat aralıksız çalışılarak ve yoğun şekilde karla mücadele çalışması yapıldı. Acil hastalar, doğum hastaları ve mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmak üzere; merkezde ve Beşiri’de 2, Kozluk’ta 3, Sason’da 4, Gercüş ve Hasankeyf’te ise 3’er ekip ile karla mücadele çalışması yürütüldü. Kar yağışı nedeniyle yolları kapanan 44 köy ve 118 mezrası ile 26 köy ve 28 mezrasının yolları açılmış olup, 18 köy ve 90 mezranın yol açma çalışmalarına ise yoğun şekilde devam ediliyor. Merkez ve ilçelerde 5 gün içinde toplam 2.112 km yol açma çalışması yapıldı. Kar yağışı nedeniyle ilimizin il, ilçe ve köylerinde mahsur kalan ambulans, TEİAŞ ekibi, 3 traktör, 3 binek aracı, 4 adet minibüs Kantar köprü yapımında çalışan 40’a yakın işçi ve köylü vatandaş, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde mahsur kalan 450 öğrenci, 60’a yakın araç ve astım hastası bir vatandaşımız ekiplerimizin yoğun çalışması sonucu kurtarıldı.”


İLÇELERDEKİ ÇALIŞMALAR
Özel İdaresi ilçelerdeki çalışmaları da basınla paylaştı. Sason’daki çalışmalar şöyle: “Sason ilçemizde Koçkaya ve Taşyuva köylerinde doğum hastası olan 2 vatandaş, Sarıyayla ve Uluağaç’ta 2 astım hastası ambulans ile alınıp, Sason Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sason ilçemizde Dağçatı-Dörtbölük grup köy yolu 22 km, Çakırpınar-Sarıyayla grup köy yolu 35 km, Yücebağ grup yolu 20 km, Örenağıl-Altıdere-Yuvalar grup yolu 9 km, Kaşyayla grup yolu 20 km, Kaleyolu-Dikbayır-Dörtbölük-İncesu grup köy yolu 28 km olarak ulaşıma açıldı. Toplam 44 köy ve 118 mezradan 26 köy 28 mezranın yolu ulaşıma açılmış olup, kapalı 18 köy ve 90 mezranın yol açma çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Karla mücadele sonucunda Sason ilçemizde yolları kapanan köylerde toplam 134 km’lik yol açma çalışması yapıldı. Ayrıca, Sason ilçemize bağlı 18 köyün ulaşımını sağlamak için karla mücadele çalışmaları sürüyor.”


KOZLUK…

Kozluk ilçemize bağlı yolları kapanan Gümüşörgü grup köy yolunda 20 km, Armutlu-Geçitaltı grup köy yolunda 25 km, Yenidoğan-Akçalı grup köy yolunda 30 km, Akçakışla-Damarlı grup köy yolunda 27 km, Yanıkkaya ve çevresinde 50 km, Aşağı Kıratlı-Yukarı Kıratlı-Kavak Dibi-Seyitler grup köy yolunda 20 km, Beslenak grup köy yolunda 20 km, Koçaklar-Kamışlı-Duygulu-Uzunçayır-Ortaca-Derecik-Yenidoğan grup köy yolunda ise 60 km olmak üzere toplamda 400 km. köy yolu ulaşıma açıldı. Kozluk ilçemize bağlı Cevizli, Kaynaşlı ve Koçaklar köylerinde hasta almaya giden ambulans ve hastalar kurtarılarak hastaneye ulaşmaları sağlanırken, Yukarı Kıratlı, Kahvesi, Gündüzlü, Armutlu, Geçitaltı ve İnişli köylerinden düğüne gitmekte olan 60 vatandaşımız araçları ile birlikte kurtarıldı. Ayrıca Beşkonak köyünde 2 adet traktör ve Çamlıca köyünde ise 1 binek aracın uçuruma kayması sonucu kurtarma çalışması yapıldı. Kozluk ilçemize bağlı 10 köyün yol açma çalışmaları devam etmektedir.”


GERCÜŞ VE HASANKEYF…

Gercüş ilçesinde ise; Geçit, Aydınlı, Yüceköy, Kömürcü, Beldehisar, Taşçı, Sapanlı, Ballıca, Doruk, Tepecik, Gökçe, Koyunlu, Eymir, Yenice, Kayapınar Beldesi, Gökçepınar, Söke, Gönüllü, Çiçekli, Akyar, Kesiksu, Yassıca, Kozlu, Kayalar, Rüzgarlı, Gürbüz, Başova, Nurlu, Akburç, Yamanlar ve Ulaş ile Hasankeyf’e bağlı Irmak köyü yolları açılmıştır. Hasankeyf’e bağlı Irmak Köyü’nde 14 aylık ve 2 yaşındaki 2 çocuğun hastalanması üzerine ekiplerimizce hastaneye ulaştırılmış olup, Tepecik ve Koyunlu köyleri arasında donmak üzere olan 11 öğrenci kurtarılarak ailelerine teslim edildi. Kozlu-Kayalar Köyü’nde mahsur 2 öğretmen ve 3 vatandaşımız kurtarıldı. Çukuryurt Köyünde diyaliz hastası 1 vatandaş hastaneye ulaştırılarak tedavisi yapılmış olup, Yayladüzü köyünde 1 bayan öğretmen köylüler tarafından baygın halde bulunması üzerine ekiplerimiz tarafından gece 23:00 sıralarında hastaneye ulaştırıldı. Gercüş ilçemize bağlı 12, Hasankeyf ilçemize bağlı ise 8 köyün yol açma çalışmaları devam etmektedir.”


BEŞİRİ…

Beşiri’de Kumçayır grup köy yolu 37 km, Yalınkavak grup köy yolu 56 km, Alaca grup köy yolu 56, Değirmenüstü köyü 27, Doğankavak köyü 16 km, Bilek grup köy yolu 28 km, Eskihamur-Bayraklı 18 km, Duruca-Esence grup köy yolu 12 km, Beşpınar-Rıdvan grup köy yolu 13 km, Asmadere-Yeşilova grup köy yolu 22 km, Doğanpazarı grup köy yolu 18 km, Çavuşbayırı 23 km, Beşiri merkeze yakın köylerinde ise 60 km yol açma çalışması tamamlandı. Ekiplerimiz Beşiri’ye bağlı Çavuşpınarı, Ayrancı ve Işıkveren köylerindeki kalp hastası vatandaşlarımızı hastaneye ulaştırdı. Yontukyazı ve Eskihamur köylerinde doğum hastası 2 vatandaşımız kurtarılarak hastaneye ulaşmaları sağlandı. Beşiri ilçemize bağlı 15 köyün yol açma çalışmaları devam etmektedir.”

Editör: TE Bilişim