Beşiri-Kuşçukuru davasında Kaymakamlık son keşif çalışmalarını yaptı

**Beşiri’nin-Kuşçukuru (Kelhok) köy muhtarlığını 1992 yılına kadar yapan Kenan Erkiş, son keşif için geldiği köyde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

*Almanya’dan keşif için geldiği köyünde konuşan Kenan Erkiş; “Köyün son muhtarıydım. 1992’nin Aralık ayına kadar muhtarlık yaptım. Noter tasdikli belgelerle köyü o dönemlerde Kelhok’ta oturanlara emanet ettim” dedi.
KAYMAKAMLIKTAN KEŞİF
4 Yıl süren 22 davanın ardından tapulu arazi ve evlerin kendilerine mahkeme tarafından verildiğini belirten Beşiri ilçesinin Kuşçukuru (Kelhok) köyünün son muhtarı Kenan Erkiş ve Cemil Toku, keşif için geldikleri köylerine bir an önce yerleşmek istediklerini söylediler. 1992 Yılının Aralık ayına kadar muhtarlık yaptığı Kelhok’ta kendi isteğiyle Almanya’ya gittiğini belirten Kenan Erkiş; “Batman Sulh başta olmak üzere Bölge İdare Mahkemeleri, arsa ve evlerimizin bize verilmesini kararlaştırdı. Şimdi de Beşiri Kaymakamlığının yapacağı son keşif çalışmaları için avukatımızla birlikte köyde incemelerde bulunduk. Hukuk mücadelemizden hiç bir zaman geri adım atmadık” diye konuştu.





“BELGELER ELİMİZDE”
 Almanya’ya giderken Beşiri ilçe noterinden tasdikli belgelerle taşınmazları  Kuşçukuru (Kelhok) köyünde oturanlara emanet ettiklerini belirten eski muhtar Erkiş ve Cemil Toku, şunları söylediler; “Birçok yakınımız Almanya’ya giderken biz de arkalarında gitmek zorunda kaldık. Ancak gittiğimiz sırada köydeki gayrimenkuller ile evlerimizi o dönemlerde çevre köylerde kalanlara noter tasdikli belgelerle emaneten bıraktık. O dönemin belgeleri hala elimizde. Kimseye haksızlık düşünmedik, sadece bize ait olan mülkiyetlerimize sahip çıkmayı bir görev bildik. Elimizdeki belgeleri hem ilgili mercilere hem de avukata teslim edeceğiz. Yıllardır uzak kaldığımız topraklarımıza bir an önce dönmek istiyoruz. Kimseyle bir sorunumuz yok.” (Hasan Hüseyin Çelebioğlu)


Editör: TE Bilişim