*1995 Yılında kapatılan DEP’in Batman Milletvekili adayları Selim Aratemur ve Salih Altun, 19 yıl aradan sonra Batman İl Genel Meclisi’ne seçilen eski İl Başkanları. 1995’te üç vekil çıkaracak oyu elde eden iki isim, yüzde 10’luk baraj nedeniyle TBMM’nin yolunu tutamamıştı.

 

ŞİMDİ YEREL PARLAMENTODALAR…

Kapatılan DEP’in 1995 yılında Batman Milletvekili adayları olan Selim Aratemur ve Salih Altun, 19 yıl aradan sonra bu kez Batman İl Genel Meclis üyeliğine seçildi. 30 Mart seçimlerinde Batman’da 14 İl Genel Meclis üyeliğini elde eden Barış ve Demokrasi Partisi’nin iki eski il Başkanı da yer aldı. Salih Altun resmiyet dışında Meclis eş başkanlık görevine seçildi.19 yıl önceki genel seçimde DEP’in Batman Milletvekili adayları merhum Emin Altun, Salih Altun ve Selim Aratemur’dan oluşmuştu.

2’Sİ DE BATMAN’DAN SEÇİLDİ

30 Mart seçimlerinde Batman İl Genel Meclis üyeleri arasında eğitimci kökenli Selim Aratemur ile Salih Altun, Barış ve Demokrasi Partisi’nin Batman’dan seçilen 7 Meclis üyesinden ikisi oldu. Uzun yıllardır siyasetin içinde yer alan eski iki siyasetçinin İl Genel Meclisi’nde olmasının Meclis’e renk getirdiğini belirten bazı politikacılar, “1995 seçimlerinde ikisi de TBMM’ye gidecek kadar oy almışlardı. Yüzde 10’luk baraj önlerini kesmişti. Ancak şimdi ikisinin yerel parlamentoda olması güzel bir tabloyu oluşturdu” dediler.

Editör: TE Bilişim