*Batman Organize Sanayi Bölgesi bünyesindeki sanayici ve yatırımcıların ihtiyacını karşılamak için Organize Sanayi Bölgesinde 6 dalda eğitim veren Özel Batman Organize Sanayi Bölgesi Bilim Teknik Meslek Lisesi ve Teknik Anadolu Lisesinde 850 öğrenci eğitim-öğretim görüyor.

TÜRKİYE’DE 19 OKULDAN BİRİ
850 Öğrenci kapasiteli 52 sınıflı 6 dalda eğitim veren Batman Organize Sanayi Bölgesi Bilim Teknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl eğitim-öğretime ‘merhaba’ dedi. Ali Yılmaz’ın Okul Kuruculuğunu yaptığı ve Okul Müdürlüğü’nü ise Abdurrahim Demirtaş’ın üstlendiği Batman OSB Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye’deki 19 okuldan biri. 5 ay gibi bir sürede okulu hizmete açan yatırımcı Ali Yılmaz, “Yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olan eğitim yuvamız Organize Sanayi Bölgesine kalifiye eleman yetiştirecektir. Fiziki olarak da Türkiye’de 19 okul arasında ikinci konumdayız” dedi.



“ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERDİK”

Elektrik-elektronik, endüstriyel-otomasyon, tesisat-iklimlendirme, yenilenebilir enerji sistemi, gıda-kimya teknoloji bölümlerinde toplam 6 dalda eğitim-öğretim gören öğrencilerin 20 atölye ve laboravatuvarda yararlandığına işaret eden Özel Batman Bilim Teknoloji Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, “Yöremizde sanayicinin en büyük sorunlardan biri de yetişmiş insan kaynağıydı. Sanayicilerimizin bu ihtiyacını karşılamak için 5 ay gibi kısa bir sürede Özel Meslek Lisesi projesini hayata geçirdik. 4+4+4 eğitim sistemi ile çıraklık dönemi bittiği için ara eleman ihtiyacına yönelik açtığımız kolejle OSB’ye teknik eleman yetiştireceğiz” dedi.


“GENÇ YAŞTA MESLEK SAHİBİ OLACAKLAR”

Devletten öğrenci başına bir katkının da sağlandığı OSB lisesinde yemek, servis ve elbiselerin veliler tarafından karşılandığını anımsatan Yılmaz, “Öğrencilerin cebinden 1 lira çıkmıyor. Ücretsiz eğitim verilen eğitim yuvamızın kapasitesini arttırabilmenin çabası içindeyiz. 15 bin dönümlük alana inşa ettiğimiz okulumuzda kapalı spor salonu ve yeni laboratuarları da önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz. İspanya modeli lisemize aldığımız malzemelerin bir bölümü Avrupa standartlarındadır” diye konuştu. Bu arada Okul Müdürü Abdurrahim Demirtaş, lise 1 ile 2. sınıflara yönelik okulda eğitim gören öğrencilerin Organize Sanayi Bölgesinde staj göreceğini de ifade etti. 

Editör: TE Bilişim