** Geçen hafta üç gün süreyle olayların yaşandığı Batman’da Valiliğin oluşturduğu heyet, işyeri hasarlarını tespit etti. Banka şubelerinin de aralarında bulunduğu 170 işyerinin çoğunluğunu Turgut Özal bulvarındaki esnaflar oluşturuyor.

 

ZARARLAR KARŞILANACAK
AFAD, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Özel İdare yöneticilerinden oluşan Valilik Hasar Tespit Komisyonu, geçen hafta yaşanan olaylarda göstericilerin hedefi sonucu hasara uğrayan işyerlerini tespit etti. Turgut Özal bulvarında ağırlıklı olarak hasara uğrayan 170 işyerinin belirlendiğini söyleyen AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır: “Hasara uğrayan banka şubelerinin ekspertiz raporlarıyla Batman’daki kesin hasar oranı ortaya çıkacak. Ayrıca bazı işyeri sahiplerinin talebi üzerine de işyerlerinde hasar tespit çalışmaları yapıldı” dedi.

 

4 GÜNDE TAMAMLANDI

Dört gün süreyle hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden AFAD Müdürü Bakır, şöyle konuştu: “Daha önce de Valimiz sayın Azmi Çelik’in yaptığı açıklamaya göre esnafın zararları en kısa sürede karşılanacak. Heyet, Turgut Özal bulvarı ağırlıklı olmak üzere çevredeki bazı cadde ve sokaklarda da hasara uğrayan işyerlerini tespit etti. Bankalardan bir an önce ekspertiz raporunu bekliyoruz. Batman esnafı, hasarın oranını dürüst bir şekilde heyete sundu. Çalışmalarımız dünden itibaren tamamlandı.”

Editör: TE Bilişim