**Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilişinin 16. yıl dönümünde gerçekleştirilen yürüyüş sonrası arbede çıktı. 10 kişi gözaltına alındı.

**HDP Milletvekili Ayla Akat Ata ile HDP-DBP’li yöneticilerin uyarılarına rağmen istenmeyen olaylar yaşandı. Olayların içinde kalan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, polislerle tartıştı.



15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ
Batman’da 15 Şubat gergin geçti. Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilişinin 16. yıl dönümünde yer yer kepenkler indi. Belediye binası önünden Atatürk parkındaki yürüyüşe HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel ve HDP-DBP İl yöneticiler de katıldı. Yürüyüşe katılanların taşkınlılık yapmaması için yöneticiler uyarıda bulundu. Nurten Üzümcü’nün okuduğu kitlesel basın açıklamasının ardından Milletvekili Ayla Akat Ata, kitleye seslendi.



YÜRÜYÜŞ SONRASI OLAY
Kitlesel basın açıklamasının ardından bazı gençler ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Molotofun atılması üzerine TOMA araçları, etrafa su sıktı. Polis yer yer biber gazı kullandı. Özel otomobiliyle bir anda olayların içinde kalan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polisin tanımadığı Vali Yardımcısı Aksoy’a; “Taş gelecek taş”, “Ne arıyorsun burada” sözlerinin ardından Vali Yardımcısı Aksoy; “Kim, o manyak diyen?” diyerek etrafa bakındı. Aksoy, daha sonra Kültür iş merkezi önünden ayrıldı.



10 KİŞİ GÖZALTINDA
Yürüyüş sonrası çıkan arbede de polis, 10 kişiyi gözaltına aldı. Turgut Özal Bulvarı’nda molotoflu gençleri,  TOMA’lar tazyikli suyla dağıttı. Gözaltına alınanlar arasında çocukların da olması dikkat çekti. Güvenlik görevlileri, zor durumda kalan bazı yaşlılara yardım etti. DBP Batman İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, yürüyüşün olaysız geçtiğini belirterek; “Kitleye katılanların yüzlerini kapatmaması için uyarıda bulunduk. Maalesef basın açıklamasının ardından istenmeyen görüntüler yaşandı” dedi.

Editör: TE Bilişim