** Batman Tabip Odası, SES Şubesi ve aktivistlerden oluşan heyet, Rojava ve Şegal’deki incelemelerini tamamlayarak kente döndü.

AĞIR HASTALAR TEDAVİ EDİLMELİ”

Tabip Odası’nda düzenlenen basın açıklamasıyla ilk izlenimlerini kamuoyuna duyuran STK’lar yaşanan sorunlara dikkat çekti. Tabip Odası Başkanı Dr. Zülfükar Cebe’nin okuduğu açıklamada: “Tabip Odası yönetici ve aktivistlerinden oluşan 5 kişilik farklı branşlarda doktorun yanı sıra SES şubemizden de katılan yardımcı sağlık personeli ile beraber Batman’dan yola çıkan arkadaşlarımız Rojava bölgesine giriş yapmış ve 5 Eylül 2014 günü aynı sınır kapısından geri gelmiştir. Heyetimizin hazırlayacağı ayrıntılı rapor ilerleyen gönlerde ilgili kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ancak kısaca durumun vahamiyetini paylaşmak istiyoruz” dedi.

ŞENGAL DAĞINDA 15 BİN KİŞİ VAR”

Cebe, ilk tespitlerini şöyle sıraladı: “Kantonda ciddi yaralanmalar sonucunda ağır hastaların olduğu tespit edildi. Bu hastaların bir kısmı Qamışlo’daki rejim hastanesine, bir kısmı Derik hastanesine ve bir kısmı da Şam’da bunan hastanelere gönderilmektedir. Bu da mevcut ihtiyacı karşılamamaktadır. Kantonda tespit edilen tibbi cihaz ve ilaç ihtiyaçlarının biran önce temin edilerek oluşturulan koordinasyona ulaştırılması gerekir. Şengal dağında bulunan ve şuana kadar tespit edilen yaklaşık 15.000 yurttaşlarımızın her türlü ihtiyacının giderilmesi gerekir. Heyet adı altında sürekli bir şekilde sağlık heyetlerinin sık sık gönderilmesi gerekir. Gerekli çalışmaların biran önce diğer bölge illerinde de başlatılması elzemdir.”

Editör: TE Bilişim