**Sona eren İmar Barışı yasasından Batman’da 33 Bin 870 yararlanırken, imar barışını fırsata çevirerek ‘kaçak yapı’ inşa edenlerin kayıt belgesi iptal ediliyor. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, şimdiye dek 15 başvuruyu iptal ederken, 100’ü aşkın başvurunun da incelendiği öğrenildi.

“KAÇAK YAPILARA İZİN VERİLMEYECEK”
İmar Barışına bölgede en fazla başvurunun olduğu Batman’da, affı fırsat bilerek kaçak yapı inşa edenler takibe alındı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, sürenin tamamlanmasıyla başvuruların incelemeye alındığını belirtti. 33 Bin 870 başvurunun olduğu Batman’da 7.550 kişi ödeme yaparak kayıt belgesi almıştı. Yanlış ve yanıltıcı beyanda bulunan bazı fırsatçıların yapı kayıt belgesi ise iptal ediliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, şu ana kadar 15 başvurunun iptal edildiğini ifade ederek, başvuru sürecini tamamlayanların dosyalarının da incelendiğini söyledi.

72 MİLYON TL ÖDENDİ
Yapı kayıt belgesinin alan 7.550 kişinin 72 Milyon 55 Bin TL ödeme gerçekleştirdiğini belirten Özkan, şöyle devam etti: “Batman, bölgede başvurunun en yoğun illerin başında. 33 Bin 870 başvuru sahibinden 7.550’si ödeme yaparak kayıt belgesi aldı. Süreci tamamlayan hak sahiplerinin başvuruları inceleniyor. Yasanın koşullarının dışında beyanda bulunanların başvuruları iptal ediliyor. Şu anda 15 başvuru iptal edildi. Başvuruda bulunanların yapı kayıt ödemeleri 31 Aralık 2019’da son bulacak. Ödemesi tamamlananların başvuruları incelenmeye alınacak. Bu incelemeler İl Müdürlüğümüz ile birlikte Belediye tarafından da yapılıyor” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim