** Batman Belediyesi’nin temizlik, güvenlik ve iş makinası operatörü hizmet alımlarını üstlenen firmaların elemanları kurayla belirlenecek. 80 Kişilik kadrolara 1.400 kişi başvurdu.

 

** Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, alımların tamamen firma tarafından yapılacağını belirterek: “Biz bu işte hakemlik görevini üstleneceğiz” dedi.

 

ALIMLAR HAFTAYA

Temizlik başta olmak üzere güvenlik ve iş makine operatörü eleman açığını hizmet alımıyla artırmayı hedefleyen Batman Belediyesi, önümüzdeki hafta firmaların kurayla belirleyeceği eleman alımında ‘hakemlik’ görevini üstlenecek. Temizlikte 50, güvenlikte 20 ve 10 civarında da iş makine operatörü alımını önümüzdeki hafta gerçekleştirecek firmalar, alımları kurayla gerçekleştirecek.

 

1.400 BAŞVURU

80 Kişilik hizmet alımlarına 1.400 kişi başvururken, alımların adil olması için Belediye’nin hakemlik görevini üstleneceğini belirten Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel: “Hizmet alımları, ihale yolu ile yapılıyor. Belediyenin alabileceği tek bir eleman yok. Biz bu işte sadece noter gibi davranacağız. Bir yerde hakemlik görevini üstleneceğiz. Daha çok temizlik kadromuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca güvenlik eleman sayısı da artacak” dedi.

 

İŞSİZLİĞİN BAŞKENTİYİZ

TUİK verilerine göre nüfusa oranla en fazla işsizin olduğu Batman’da, bazı kurum ve kuruluşların geçici statüsündeki kadrolarına binlerce işsiz başvuruyor. Üç ay önce TYP kapsamında Batman ve ilçelerinde 10 bini aşkın işsiz genç, kadrolara başvuru yapmıştı. Batman Belediyesi’nin hizmet alımıyla alacağı 80 kişilik kadrolara 1.400 kişinin başvuruda bulunması işsizliğin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Editör: TE Bilişim