*Darbe girişimi sonrasında OHAL’in ilk genelgesinde kapatılması kararlaştırılan özel eğitim, dernek, vakıf kapsamında Batman’da toplam 13 özel eğitim kurumu, yurt ve dernek kapatıldı.

9 DERNEK KAPATILDI

OHAL’in ilk genelgesinde kapatılması kararlaştırılan vakıf ve dernek kapsamında Batman’da da toplam 13 eğitim yuvası, yurt ve dernek kapatıldı. Cumartesi gecesi genelgenin yayınlanmasının ardından Batman-Diyarbakır yolundaki öğrenci yurt binası ile Küçük Sanayi Sitesi bitişiğindeki Özel eğitim kurumunun bulunduğu 4 okul, 2 yurt, ve 9 dernek kapatıldı. Binaların Hazine’ye devredildiği belirtildi.



16 POLİS DAHA AÇIKTA

Batman Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polislerden 16 kişi daha açığa alındı. İl genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 318 kişi görevden uzaklaştırılırken, daha önce görevden alınan 128 polisin dışında hafta sonu 16 polis daha açığa alındı. Cumartesi gecesi görevden uzaklaştırılan bazı polislerin evinde geç saatlere kadar arama yapıldı. Evlerde Fethullah Gülen’e ait bazı kitapların bulunduğu öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim