** Dicle Elektrik Dağıtım, Batman’da Turgut Özal bulvarı ve Kültür mahallesinin elektrik şebekesini tamamen değiştiriyor. İl Müdürü Faruk İşlek,  2 mahallede gerçekleştirilecek yatırımın 10.8 milyon liraya mal olacağını söyledi.

 ŞEBEKELER YENİLENİYOR
Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Furak İşlek, yılların biriken sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyledi. Gültepe mahallesinden sonra Turgut Özal Bulvarı ve Kültür mahallesinde elektrik şebekesi yenilenecek. İl genelinde şebekelerin çok eski olması ve aşırı yüklenme nedeniyle yaz-kış aylarında şebekelerde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını da kaydeden Faruk İşlek, hedeflerinin önümüzdeki dönemde çok kapsamlı çalışmayı tüm mahallelerde uygulamak olduğunu ifade etti.



ŞEBEKE YER ALTINA ALINIYOR
İl Müdürü Faruk İşlek, Turgut Özal Bulvarı ve Kültür mahallesinde yapılacak yatırım ile ilgili ihalenin yapıldığını ve her iki yer için ihale tutarının 10.8 milyon lira olduğunu söyledi. Çömçe kavşağından Belediye’ye kadar olan alanın her iki tarafı ve bazı iç sokaklarda havai hatların tamamen yer altına alınacağını kaydeden İşlek: “Durmadan usanmadan çalışarak, sorunları kökten çözeceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, israf ve karşılıksız elektrik kullanımından vazgeçmeleridir” dedi.

Editör: TE Bilişim