** 36 Yaşındaki Batmanlı Mehmet Şah Yalçın, 1999 yılından beri tuttuğu günlükleri, şiir kitabına çevirdi. Bir kafede çaycı olarak çalışan Yalçın, yazarlığın yanı sıra boş zamanlarında grafikerlik yapıyor, okulların duvarlarını boyuyor.

** ‘Çalışmak sanata engel değildir’ diyen Sanat Kafe çaycısı Mehmet Şah Yalçın, şöyle devam ediyor: “Şiir ve özlü sözlerle derlediğim ilk kitabımı çıkardım. Amacım toplumdaki sanat ve okuma eksikliğini gidermek.”

HAYATI DOLU DOLU YAŞIYOR
Batmanlı 36 yaşındaki ve iki çocuk babası Mehmet Şah Yalçın, hayatı dolu dolu yaşıyor. Sanat cafe’de çaycılık yapan Yalçın, 1999 yılından beri tuttuğu günlükleri, şiir kitabına çevirdi. Şiir kitabını tanıtan Mehmet Şah Yalçın, ayrıca grafikerlik ve ressamlık yapıyor. Şiir kitabı satışa çıkan Yalçın: “Sanat cafede çaycı olarak çalışıyorum. Sanata ilgim var. 1999 yılından beri günlük tutuyorum. Cafemizin işletmecisi Fırat Çelebi’nin beni teşviki ve desteğiyle günlüklerimi, şiir kitabına çevirdim. İlk kitabım çıktı. Kitap şuanda Sanat cafede satılıyor ama Mart ayının sonuna tüm kitapçılarda olacak. İlerleyen zamanlarda şiirlerim seslendirilip, sanal ortama aktarılacak” dedi.



“TOPLUM SANATA YÖNELMELİ”
Çaycılığın yanı sıra boş zamanlarında bilgisayar teknisyenliği, grafikerlik ve ressamlık yaptığını da ifade eden lise mezunu Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumdaki sanat eksikliğini dile getirmek asıl amacımdır. Resim sanatında ise daha çok yağlı boya üzerinde çizimler yapıyorum. Okulların duvarları ve sınıfları boyuyorum. Ayrıca grafikerlik de yapıyorum. Şiir kitabımın tasarımını da kendim düzenledim. 500’e yakın şiirim var. Bu kitabımda sadece 130’una yer verdim. İlerleyen zamanlarda ikinci şiir kitabımı da çıkaracağım.”

Editör: TE Bilişim